Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Δράση ΤΩΡΑ για την υγεία μας

Κατάληψη των δημοσίων κτιρίων και τραπεζών του νησιού πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι και φορείς της Ιθάκης συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις οποίες απαιτούν να εξασφαλιστεί επιτέλους παιδίατρος για τον πληθυσμό του νησιού.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης που σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι περίπου 600 παιδιά ζουν στο νησί που είναι «απομονωμένο από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, χωρίς την παρουσία έστω και ενός ιδιώτη παιδιάτρου, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε καθυστέρηση πρόγνωσης ή κάποιο έκτακτο περιστατικό να κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο». Επισημαίνοντας πως πρέπει «να δημιουργηθούν κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων γιατρών στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές», το ΕΚ τονίζει: «Η εκπλήρωση όμως των στοιχειωδών αναγκών των εργαζομένων προσκρούει στο όραμα της ανταγωνιστικότητας δηλαδή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που σφαγιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων στο βωμό της υπερκερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν το χρόνο χαμένο, συστράτευση, κινητοποίηση, δράση ΤΩΡΑ».

Κάτω απ' την πίεση των κινητοποιήσεων χτες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την προσωρινή λύση του προβλήματος με την απόσπαση παιδίατρου για την άμεση κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Ακόμα, ότι επαναπροκηρύσσεται η θέση παιδιάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ