Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απόψε στον «902»TV

Το δεύτερο μέρος των αφιερωμάτων στον Γιάννη Τσαρούχη και τον Στάθη Μιλάνο θα μεταδοθεί σήμερα - ανάμεσα σε άλλα - από την τηλεόραση του «902».

Στις 20.00 η εκπομπή «δεν άνθισαν ματαίως...», που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου, είναι αφιερωμένη σε μιαν ιδιάζουσα περίπτωση λόγιου και καλλιτέχνη, του οποίου η ευρυμάθεια και η ενασχόληση με δραστηριότητες εκτός της ζωγραφικής ήταν εντυπωσιακή. Είναι αφιερωμένη στον συγγραφέα, μεταφραστή αρχαίων τραγωδιών, σκηνοθέτη, σκηνογράφο και ενδυματολόγο, Γιάννη Τσαρούχη (φωτ.), που φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του και 100 από τη γέννησή του. Για τον σπουδαίο καλλιτέχνη μιλούν η ανιψιά του και διευθύντρια του Μουσείου «Γιάννης Τσαρούχης», Νίκη Γρυπάρη, και ο συγγραφέας και φίλος του Γιώργος Μανιώτης.

Στις 21.30 η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» παρουσιάζει το αφιέρωμα στα «Βολιώτικα μπουζούκια» και τον Στάθη Μιλάνο. Ο Στάθης Μιλάνος, μαζί με μερικούς από τους μαθητές του, καταξιωμένους πλέον δεξιοτέχνες, παίζει κλασικά λαϊκά τραγούδια, οργανικά και ταξίμια. Παράλληλα, συζητώντας με τον Πάρη Μήτσου, αναφέρεται στην «οικογένεια», της οποίας η προσφορά στο μπουζούκι φτάνει περίπου τα 135 χρόνια. Μιλά επίσης για την ιστορία της περίφημης «Σκάλας του Μιλάνου» στο Βόλο, αλλά και για το δικό του σημαντικό έργο, που είναι η διδασκαλία. Στο αφιέρωμα εμφανίζονται ο πρώτος του μαθητής, Κώστας Δρακούλης, αλλά και οι νεότεροι Χρήστος Δασκαλόπουλος, Αρης Κούκος, Νίκος Πασσαλίδης, Βαγγέλης Μαχαίραςκαι Κώστας Καραμπερόπουλος. Τέλος, προβάλλονται στιγμιότυπα από τη συναυλία που διοργανώθηκε το 2004 στον Βόλο, για τα 85 χρόνια της «Σκάλας του Μιλάνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ