Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου φίλου και συναγωνιστή ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑΤΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δαμουλιανάτων Κεφαλονιάς.

Σωτήρης Μαντέλης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ η κόρη του Ελένη προσφέρει, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

***

φωτό

Αύριο, Κυριακή 13/12/2009 και ώρα 10 π.μ. τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ του Αλεξίου στο χωριό Κάμπος Δωρίδας, Δήμου Ευπαλίου. Ο πατέρας μας έφυγε πλήρης ημερών στις 6/11/2009, βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜίτης - ΕΛΑΣίτης και μαχητής του ΔΣΕ. Πάλεψε με το όπλο στο χέρι τον ντόπιο και αμερικανικό φασισμό στα βουνά της ανταρτομάνας Ρούμελης στην ομάδα του καπετάν Διαμαντή. Για μια καλύτερη κοινωνία με νοικοκύρη το λαό στον τόπο του. Αυτή του τη δράση την πλήρωσε πολύ ακριβά με εξορία και φυλακή για 12 χρόνια ενώ του έκαψαν και το σπίτι οι Ράλληδες στις 19 Αυγούστου του 1944, μένοντας στο δρόμο η οικογένειά του με 5 παιδιά. Δεν έφτανε αυτό, πήραν και τη μανούλα μου στη φυλακή της Λαμίας για ένα χρόνο, μεγαλώνοντας με την 75χρονη γιαγιά μας και έχοντας κάθε μέρα την τρομοκρατία από τους ΜΑΥδες, χωροφύλακες, αγροφύλακες κλπ.

Η οικογένειά του, 5 παιδιά, 11 εγγόνια και 11 δισέγγονα προσφέρουν στη μνήμη του 200 ευρώ για το μνημείο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ στη Φλώρινα και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος. Πατέρα, θα σε θυμόμαστε πάντα.

ΦΑΝΔΡΙΔΗ -Σεϊτη- ΜΟΣΧΑ
ΦΑΝΔΡΙΔΗ -Σεϊτη- ΜΟΣΧΑ
***

φωτό

Η σ. Κατσαρελά Κατερίνα προσφέρει, στη μνήμη της αξέχαστης σ. ΜΟΣΧΑΣ ΦΑΝΔΡΙΔΗ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 60 ευρώ, μέσω ΚΟ Γλυφάδας.

***

φωτό

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη έκλεισαν 28 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ. Για μας είναι σαν χτες που τον είχαμε κοντά μας.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Γιώργος Σιμόπουλος, Δήμητρα Βάνα και η εγγονή του Σάρα προσφέρουμε στο κόμμα του/μας 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου αδερφού ΓΙΑΝΝΗ, που σκοτώθηκε στα 1948, στην Κρήτη στο βουνό Μαλεβό στη θέση Φώκιες, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος.

Ο αδερφός του Χρήστος Καρύδης, η ανιψιά του Ιωάννα Καρύδη και τα εγγόνια του.

***

φωτό

Αύριο, Κυριακή 13.12.09 και ώρα 11.30 π.μ., στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στον Κόκκινο Μύλο, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, κόρης, αδελφής και θείας ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ (Τούλας) ΚΑΡΙΜΑΛΗ - ΣΚΑΡΛΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 6.11.2009, αφήνοντας αβάσταχτο πόνο στους δικούς της.

Στη μνήμη της, η οικογένειά της προσφέρει 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ Πατησίων, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ..

Γεννήθηκε στα 1944 στο χωριό Αγ. Πολύκαρπος Ικαρίας από φτωχή αγροτική οικογένεια και μεγάλωσε στο Φαραντάτο. Ηρθε στην Αθήνα 15 ετών και τέλειωσε εφτατάξιο νυχτερινό σχολείο εργαζόμενη ταυτόχρονα ως νοσηλεύτρια σε διάφορες νοσηλευτικές μονάδες. Δραστήρια πολιτικά, αταλάντευτη στις γραμμές του ΚΚΕ, δραστηριοποιούνταν πάντα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, για την ειρήνη και τον αφοπλισμό. Χτυπημένη από την επάρατο νόσο, πάλεψε παλικαρίσια ως το τέλος, ενώ δεν παρέλειψε, αν και άρρωστη, να δώσει την τελευταία της ψήφο στο αγαπημένο της ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. Το «Τουλάκι» μας είναι το τρίτο παιδί που χάνει η οικογένεια, και οι τρεις μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ. Κι αν όσα γράφει ο μεγάλος μας Βάρναλης στον «Οδηγητή»: «...κι οι πεθαμένοι ακολουθούνε σε μιαν αράδα σιωπηλοί...», τότε... «σε κάθε πορεία, σε κάθε διαδήλωση θα είναι υψωμένες μαζί με άλλες και οι δικές τους σημαίες που θα τις κρατούν τρία αόρατα χέρια. Μέσα στις άλλες φωνές θα είναι και οι δικές τους. Μαζί μας θα σπρώχνουν τον τροχό για τη δικαίωση των αγώνων μας για μια καλύτερη και ανθρώπινη ζωή».

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
***

φωτό

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ο γιος του Γεωργίου, Νίκος Θεοφιλάτος, προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Δαμουλιανάτων Κεφαλονιάς, για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

***

φωτό

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που άφησε τη ζωή ο σύζυγός μου ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ακούραστος αγωνιστής στο πλευρό του ΚΚΕ για μια καλύτερη ζωή του λαού μας.

Στη μνήμη του προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ με τις ευχές μου για κάθε επιτυχία.

Η γυναίκα του Γεωργία

***

Η οικογένεια Ηλία - Πηνελόπης και Ανδρέα Θέρμου προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «902», προς τιμήν των νεκρών κομμουνιστών συγγενών της οικογένειας: ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ - ΜΑΓΕΙΡΑ, Ακροναυπλιώτη κομμουνιστή, εκτελεσμένου με τους 200 της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΪΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που σκοτώθηκε κατά τον ελιγμό του ΔΣΕ. ΤΑΣΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΟΥ - ΚΕΡΑΜΑΡΗ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΡΑΜΑΡΗ, μαχητών της ΕΑ και του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία. ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΟΥ - ΚΑΤΣΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΡΗ, μαχητών της ΕΑ και του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη. ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΠΕΛΟΠΙΔΑ και ΝΩΝΤΑ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ, πιστών οπαδών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ. ΓΙΩΡΓΟΥ - ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΟΥΤΑ, αγωνιστή της ΕΑ στη Μακεδονία. ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, μαχητή της ΕΑ και του ΔΣΕ στη Λευκάδα. Και, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΘΕΡΜΟΥ - ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, αγωνίστριας της ΕΑ στη Λευκάδα. Αλλά και στη μνήμη των νεκρών συγγενών της νεότερης γενιάς της οικογένειας, όπως: Της ΤΟΥΛΑΣ ΒΑΪΤΣΟΠΟΥΛΟΥ - Χαντζίδη, του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΗ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗ, πιστών οπαδών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ.


Απολωνάτος Ζαχαρίας
Απολωνάτος Ζαχαρίας

 Θεοφιλάτος Γεράσιμος
Θεοφιλάτος Γεράσιμος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (Τούλα) ΚΑΡΙΜΑΛΗ -ΣΚΑΡΛΗ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ (Τούλα) ΚΑΡΙΜΑΛΗ -ΣΚΑΡΛΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ