Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Ποινές για το Καλτσιόπολι

Ποινή τριετούς φυλάκισης επέβαλε το δικαστήριο της Νάπολι στον Αντόνιο Τζιράουντο για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία, το περίφημο «Calciopoli». Ο Τζιράουντο είχε διατελέσει αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους από το 1994 έως το 2006 και αντιμετώπιζε την κατηγορία της σύστασης συμμορίας για αθλητική απάτη, με τους εισαγγελείς να ζητούν τη φυλάκισή του για πέντε χρόνια.

Επίσης ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών συν πρόστιμο 22.000 ευρώ επιβλήθηκε στον διαιτητή Τιτσιάνο Πιέρι, άλλα δύο χρόνια στον διαιτητή Τούλιο Λανέζε, δύο χρόνια και πρόστιμο 20.000 ευρώ στον πρώην διαιτητή Πάολο Ντονταρίνι. Στους Τζιράουντο, Πιέρι και Ντονταρίνι επιβλήθηκε επίσης ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και ανάληψης πόστου σε αθλητικό σύλλογο για τρία χρόνια.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους Ντούτσιο Μπαλιόνι, Στέφανο Κασαρά, Μάρκο Γκαμπριέλε, Τζιανλούκα Ρόκι, Ντομένικο Μεσίνα, Τζουζέπε Φοσκέτι και Αλεσάντρο Γκριζέλι, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνωμοσία και αθλητική απάτη. Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2006 είχε ως συνέπεια την τιμωρία της Γιουβέντους, της Μίλαν, της Φιορεντίνα, της Λάτσιο και της Ρετζίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ