Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ - ΠΝΥΚΑΣ
Εισήγηση υπέρ της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου

Νόμιμη είναι η περίφραξη που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού στους Λόφους Φιλοπάππου, Πνύκας και Νυμφών, ενώ αντίθετα η απαγόρευση πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις νυχτερινές ώρες είναι παράνομη. Αυτό πρότεινε στη χτεσινή συνεδρίαση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο εισηγητής Ι. Μαντζουράνης. Σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει αποδεκτή την εισήγηση, αυτό θα σημάνει ότι θα απαγορευτεί η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φλεβάρη το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε περίφραξη όλου του χώρου με τη δημιουργία εισόδων (πύλες), με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη του χώρου.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση στο ΣτΕ, ο εισηγητής Ι. Μαντζουράνης ανέφερε ότι η περίφραξη είναι νόμιμη και έγινε για την προστασία των μνημείων και του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και για να αποτραπούν καταπατήσεις. Οσον αφορά την απαγόρευση εισόδου επισκεπτών στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο τις νυκτερινές ώρες, σημείωσε ότι αντίκειται στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση και επικοινωνία με τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ