Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Νιώστε το ταξικό σας συμφέρον

Περιοδεία στο 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, έκανε χτες ο Γραμματέας της ΚΝΕ

«Θέλουν να μας φορτώσουν και να πληρώσουμε αυτά που έφαγαν αυτοί». «Κάποιοι από τους καθηγητές μας (ωρομίσθιοι) πληρώνονται με την ώρα, όπως και εμείς. Και αν... πληρωθούν. Οπως και εμείς». «Και γιατί να δουλεύουμε έτσι; Γιατί να δεχτούμε το "σκάσε και κολύμπα"»; 2ο νυχτερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου και οι απαντήσεις δίνονται με ταξικό ένστικτο. Περίπου 150 παιδιά, στην πλειοψηφία τους, λίγο πριν το χάραμα πιάνουν δουλειά σε μηχανουργεία και οικοδομές, ζουν από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση και τα βράδια δίνουν τη μάχη της γνώσης. Χτες, κοντά σ' αυτούς και τους καθηγητές τους βρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος, στο πλαίσιο περιοδείας που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ στο σχολείο.

Ο Γ. Πρωτούλης, μιλώντας με τους μαθητές, έκανε αρχικά έναν απολογισμό της μεγάλης απεργίας του ΠΑΜΕ, αλλά κυρίως μίλησε για το από εδώ και μπρος, για την ανάγκη όλο και περισσότεροι νέοι να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία. «Να μάθετε το ταξικό σας συμφέρον, είπε. Και αυτό βρίσκεται μακριά και πέρα απ' την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τους στημένους διαλόγους. Ποιος διάλογος; Θα κάτσουν οι λύκοι με τα πρόβατα στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν ποιον θα φάνε; Τι θα χάσουν; Το ντέρμπι του διαλόγου είναι σικέ. Εχουν και τους 4 διαιτητές δικούς τους και μας δένουν και τα πόδια», υπογράμμισε, καλώντας τους σ' έναν αγώνα ταξικό, προκειμένου να μη γίνει η γενιά μας γενιά χωρίς δικαιώματα. Η κουβέντα πήγε και στο θέμα του ανοιχτού απεργοσπαστικού ρόλου των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και η οργή των εργαζόμενων μαθητών γέννησε απαντήσεις που... δε γίνεται να δημοσιευτούν.

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε και τους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν ανάστημα. Οι ωρομίσθιοι να αγωνιστούν για όσα τους ανήκουν. Οι μόνιμοι να μην κλείσουν τα μάτια τους. Μαθητές, καθηγητές, εργάτες να βρεθούν στον ίδιο δρόμο, στον ίδιο αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Να νιώσουν το ταξικό τους συμφέρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ