Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων

Τις διαχρονικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα Τέμπη, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι κατολισθήσεις στο δρόμο των Τεμπών, που δυστυχώς προκάλεσαν και ανθρώπινο θύμα, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την επίκληση της κακοκαιρίας. Τέτοια καιρικά φαινόμενα θα υπάρχουν πάντα. Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο για να εξασφαλίζουν την οδική ασφάλεια από πολλών ειδών κινδύνους, πρώτιστα από τα κατεστραμμένα οδοστρώματα και από τις κατολισθήσεις.

Δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται, με διαχρονική ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, δεν αντιμετωπίζεται το όλο πρόβλημα με την απαραίτητη ευθύνη, πολύ περισσότερο που πρόκειται για ένα δρόμο που συνδέει τη Βόρεια με την υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά έχει μεγάλη κυκλοφορία.

Ευθύνη υπάρχει και για τη μακρόχρονη καθυστέρηση να ξεκινήσει και να πραγματοποιηθεί η σήραγγα των Τεμπών, που θα αποσυμφορήσει το σημερινό δρόμο και θα μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων ατυχημάτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Ποιοι έχουν την ευθύνη που δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής των αναφερόμενων κατολισθήσεων.
  • Πώς πρόκειται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τους συγκεκριμένους κινδύνους.
  • Πού βρίσκεται η πορεία κατασκευής της σήραγγας και των συναφών έργων στα Τέμπη και πότε θα ολοκληρωθεί».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ