Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΣΠΕΡΤ
Καταγγέλλει παράνομη σύνθεση

Την αναστολή των συνεδριάσεων της Επιτροπής του άρθρου 3 αποφάσισε το δικαστήριο μετά από προσφυγή του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ). Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ομοσπονδία εναντίον της νέας διοίκησης της ΕΡΤ ζητώντας να μη λειτουργεί η Επιτροπή του άρθρου 3, που αποφασίζει για πάσης φύσεως συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ της ΕΡΤ και των εργαζομένων. Εκ νέου θα μπορεί να συνεδριάζει η εν λόγω Επιτροπή εφόσον διοριστεί σε αυτή εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή αυτή αποτελείται από δύο μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και ένα μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σε αυτή νόμιμος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Την «παράνομη σύνθεση» της Επιτροπής - χωρίς τη συμμετοχή των νόμιμων εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ που έχουν οριστεί και κοινοποιηθεί στην ΕΡΤ ΑΕ από την 1η του Ιούλη - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας ότι τέτοιες μεθοδεύσεις γίνονται «με πρόσχημα το δήθεν κενό εξουσίας». «Χαρακτηριστικό της τακτικής αυτής είναι ότι έφτασαν στο σημείο να υποδεικνύουν τα ήδη υπάρχοντα - αρεστά σ' αυτήν - μέλη των επιτροπών, των οποίων η ιδιότητα έχει ανακληθεί, παρεμβαίνοντας έτσι ανεπίτρεπτα στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι της ΕΡΤ. Κι όλα αυτά παρά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν επ' αυτών την ΠΟΣΠΕΡΤ», υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί το υπουργείο Πολιτισμού να παρέμβει άμεσα ώστε να αποτραπούν αυτές οι μεθοδεύσεις.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ με «χρυσά» συμβόλαια, ανάμεσά τους αναφέρεται το όνομα του πρώην προέδρου Χρήστου Παναγόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ