Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΦΕΣΗ Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά έκτο συνεχές τρίμηνο το διάστημα Ιούλη - Σεπτέμβρη, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση. Το ΑΕΠ της Βρετανίας το τρίτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 0,2%, επίδοση ελαφρώς καλύτερη από την αρχική πρόβλεψη του -0,3%, αλλά απογοητευτική για τη συνολική εικόνα της βρετανικής οικονομίας, της μοναδικής μεγάλης οικονομίας της Δύσης που τεχνικώς παραμένει σε ύφεση.

ΗΠΑ - «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αρκετά μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2009, υπό το βάρος των χαμηλών επιχειρηματικών επενδύσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Σύμφωνα με τις τελικές επίσημες εκτιμήσεις, η ανάπτυξη της οικονομίας ήταν στο 2,2% και όχι στο 2,8% που εκτιμώταν αρχικά. Την εξέλιξη αυτή δεν περίμεναν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανάπτυξης θα διατηρούταν στο 2,8%.

ΟΠΕΚ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την Τρίτη στη Λουάντα της Αγκόλα, μετά από συμφωνία των μελών του, να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής αργού πετρελαίου, προειδοποιώντας παράλληλα για τη συνεχιζόμενη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας. Εως τώρα, οι μειώσεις της παραγωγής από τις 12 χώρες-μέλη του διεθνούς καρτέλ του πετρελαίου βοήθησαν στην άνοδο της τιμής του αργού από τα 40 δολάρια που ήταν στις αρχές του έτους στα 74 δολάρια το βαρέλι που βρίσκεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ