Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα προβλήματα

Τα μεγάλα, τα κύρια προβλήματα των μεταναστών παραμένουν και θα οξύνονται δεδομένης της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της ΕΕ, αλλά και της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Ανάμεσα σε άλλα παραμένουν:

  • Τα εμπόδια, για τη νομιμοποίησή τους, ενώ εντείνεται η καταστολή μέσα και έξω από τα σύνορα με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του Frontex, οι απελάσεις και η «φιλοξενία» τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τα αστικά κέντρα και κοντά στα σύνορα.
  • Το «προσφυγοκτόνο» ΠΔ (81/2009) της προηγούμενης κυβέρνησης για το άσυλο, που καταργεί τη δυνατότητα προσφυγής σε Δευτεροβάθμια Επιτροπή, παρόλο που και το εξευτελιστικό ποσοστό του 1% εγκρίσεων οφειλόταν κυρίως στις εγκρίσεις της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφύγων.
  • Η τροπολογία άρθρων του ν. 3386/2005 όπου θα είναι δυνατή η απέλαση μεταναστών που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών. Χωρίς καν να έχει καταδικαστεί ο μετανάστης, μόνο με την άσκηση της ποινικής δίωξης για ένα μικροαδίκημα, θα είναι δυνατό να κινηθεί η διαδικασία απέλασής του.
  • Ο Γολγοθάς της οικογενειακής επανένωσης, του εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα λόγω της συμφωνίας του Δουβλίνου, τα μηδενικά ποσοστά χορήγησης ασύλου, η ανύπαρκτη μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανήλικους, που αρκετά συχνά φυλακίζονται ή αφήνονται στην τύχη τους έρμαια των κυκλωμάτων εκμετάλλευσής τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ