Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεν αποζημιώνουν πληγέντες παραγωγούς

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ο αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ πληγέντων αγροτών του Ν. Λάρισας, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι παραγωγοί αμυγδάλων, δαμάσκηνων και βερίκοκων των Δήμων Νέσσωνος, Γόννων, Λακέρειας και Σαρανταπόρου του Νομού Λάρισας, γιατί δε συμπεριλήφθηκαν στην απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μόνο οι ελαιοπαραγωγοί 6 νομών της χώρας και υπάρχει πρόθεση να συμπεριληφθούν οι αγρότες με δενδρώδεις καλλιέργειες (μήλα κ.ά.) μόνο στη Δυτική Μακεδονία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες είχαν υποστεί ζημιές από τον παγετό στις 17 και στις 25 Μαρτίου του 2009. Ταυτόχρονα και οι ελαιοπαραγωγοί Γόννων ζητούν αποζημίωση, γιατί στις αρχές του καλοκαιριού δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη των ανθών της ελιάς, με αποτέλεσμα την πολύ μικρή καρποφορία των δέντρων.

Εκκρεμεί και το αίτημα για αποζημίωση από την ακαρπία του 2009 στην περιοχή Τυρνάβου, το αίτημα για αποζημίωση των πλημμυροπαθών αγροτών στις περιοχές που γειτνιάζουν με την πρώην λίμνη Κάρλα και μια σειρά άλλα αιτήματα.

Για όλα τα ζητήματα του Νομού Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού και Αγροτικοί Σύλλογοι έχουν ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με την κυρία Υπουργό, αλλά παρά τις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας δεν έχει γίνει αυτό κατορθωτό με ευθύνη της κυρίας Υπουργού».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια υπουργό «πώς θα αντιμετωπίσει τα αναφερόμενα προβλήματα και αν θα συναντηθεί, επιτέλους, με τους εκπροσώπους των αγροτών του Ν. Λάρισας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ