Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΣ από τις σφαίρες ενός αγνώστου, έπεσε αργά χτες το απόγευμα ιδιοκτήτης καφετέριας στο Μπουρνάζι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας ένοπλος μπήκε στην καφετέρια, που βρίσκεται στην οδό Τεύθιδος 5, και πυροβόλησε έξι φορές τον άτυχο άνδρα, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο, αλλά εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Αν και ο δράστης εξαφανίστηκε, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις κινήσεις του από τις κάμερες της καφετερίας.

ΝΕΚΡΟΣ, επίσης, έπεσε από τις σφαίρες δύο ληστών ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 14, στην Πετρούπολη. Οι ένοπλοι μπήκαν στο κατάστημα, προχθές το βράδυ, ζητώντας του τις εισπράξεις. Οταν εκείνος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣκρίθηκε χτες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 31χρονος οδηγός ταξί που πυροβολούσε αδιακρίτως περαστικούς στους δρόμους της Αθήνας. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν θα κλειστεί σε Ψυχιατρείο. Στην ανακρίτρια κατέθεσε και ψυχίατρος, που ανέφερε πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή από το 2006.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Το ενοίκιο του ακινήτου μπορεί να μειωθεί, στην περίπτωση που μειωθεί και ο πληθωρισμός, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Να σημειωθεί ότι η μείωση του μισθώματος μπορεί να γίνει μόνο μέσω των δικαστηρίων και όχι αυθαίρετα από κάθε ενοικιαστή. Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ' αριθμόν 2166/2009 απόφασή του μείωσε από 15% σε 6% συμφωνημένη ετήσια προσαύξηση μισθώματος σε πολυώροφο σταθμό αυτοκινήτων. Το πολυώφορο κτίριο 114 θέσεων μισθώθηκε το 1994 στο κέντρο της Αθήνας για πέντε χρόνια, αλλά στη συνέχεια η μίσθωση παρατάθηκε μέχρι 12 χρόνια, ενώ στα συμβόλαια αναγραφόταν ότι θα υπάρχει ετήσια προσαύξηση κατά 15%. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, κάλυπτε τις αρχικές «συναλλακτικές συνθήκες», καθώς καλυπτόταν ο τότε πληθωρισμός. Στη συνέχεια, υπήρξε πτώση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει «δυσαναλογία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής». Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εμμονή του ιδιοκτήτη για προσαύξηση 15% κάθε χρόνο είναι αντίθετη προς την ευθύτητα και την εντιμότητα που απαιτούνται στις συναλλαγές (άρθρα 288 και 388 του Αστικού Κώδικα) και συνεπώς επιβάλλεται η αναπροσαρμογή του μισθώματος «στο επίπεδο εκείνο που αίρει τη δυσαναλογία των εκατέρωθεν παροχών και αποκαθιστά την καλή πίστη που διαταράχθηκε».

ΜΗΝΥΣΗ εναντίον της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατέθεσε χτες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, σχετικά με τη ληστεία που έγινε στις 21 Δεκέμβρη στο υποκατάστημά της στη Σαλαμίνα. Θυμίζουμε ότι οι ληστές, προσπαθώντας να διαφύγουν, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Η Ενωση, στη μήνυσή της, κατηγορεί την Εθνική ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που ορίζονται από το νόμο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, των υπαλλήλων και των πελατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ