Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς και του 5ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης γιατί συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, που ανήκει στο 5ο Ενιαίο Λύκειο το οποίο χτίστηκε το 1895. Αντί όμως να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες για τη μετεγκατάσταση, προστέθηκαν στα χρόνια αυτά οκτώ νέες αίθουσες στο κτίριο της οδού Κριεζώτου, ενώ έχει αποφασιστεί να προστεθούν άλλες δύο στην αυλή του κτιρίου όπου συστεγάζονται τα τρία σχολεία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

-- Αμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών στο 3ο-6ο και Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας και για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, απαιτούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης. Το συγκρότημα που στεγάζει τα τρία σχολεία είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθώς είναι ένα από τα παλαιότερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης (χρονολογείται από το 1967) και στεγάζει πάνω από 850 μαθητές.

-- Για την κατασκευή διδακτηρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής Δήμου Χορτιάτη στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου διαμαρτύρονται για τα λειτουργικά προβλήματα που έχει το σχολείο τους, διεκδικώντας την ανέγερση νέου διδακτηρίου που θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Αγγελος Τζέκης και τους καλούν να απαντήσουν αν θα εγκρίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία κονδύλια για να κατασκευαστεί νέο δημοτικό σχολείο στην Εξοχή του Δήμου Χορτιάτη και να δοθεί οριστική λύση στο οξύ αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

-- Σημαντικές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Πέτρας Μυτιλήνης, συνέπεια της πολιτικής υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης που ακολούθησαν και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ως Κυβερνήσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για το ζήτημα της επίλυσης του κτιριακού προβλήματος, για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών στους χώρους των σχολείων και για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε εξοπλισμό.

-- Αναφορικά με τις εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες των μηλοπαραγωγών της Αγιάς Λάρισας από χαλαζόπτωση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, σε Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό, επισημαίνουν πως η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε πρόσφατη Ερώτησή τους για τις εκτιμήσεις των ζημιών στα μήλα από τη χαλαζόπτωση (25/9/09) είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δείχνει καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ. Και ερωτούν εκ νέου την υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές αποζημιώσεις στους ζημιωθέντες μηλοπαραγωγούς και εάν παρά τις διαμαρτυρίες των παραγωγών θα αποδεχτεί τις άδικες εκτιμήσεις που έγιναν στην περιοχή της Αγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ