Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Μεγάλα προβλήματα και νεκροί από το κρύο

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--

Η σφοδρή κακοκαιρία και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τις χώρες της βόρειας Ευρώπης έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γαλλία, στην Ιρλανδία αλλά και στην Ολλανδία.

Αμαξοστοιχία της «Eurostar» που εκτελούσε το δρομολόγιο Βρυξέλλες - Λονδίνο με 260 επιβάτες ακινητοποιήθηκε για δύο ώρες χτες το πρωί στη σήραγγα, λόγω βλάβης, θυμίζοντας σκηνές που είχαν ξετυλιχθεί πριν από τρεις βδομάδες. Τελικά οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλη αμαξοστοιχία με προορισμό το Λονδίνο, και σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας άλλα 4 δρομολόγια ακυρώθηκαν.

Στη Γερμανία, που η θερμοκρασία έφτασε χτες στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον εννέα άστεγοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους, ενώ στην Πολωνία, από τις αρχές του χειμώνα τουλάχιστον 122 άνθρωποι - κυρίως άστεγοι - πέθαναν από το κρύο.

Στο μεταξύ, στην Αλβανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι περισσότερες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που επλήγησαν από πλημμύρες εξαιτίας των πρόσφατων σφοδρών βροχοπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ