Κυριακή 10 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
φωτό

Στα 7 χρόνια από το «φευγιό» του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ Φ. ΚΩΤΣΙΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και δάσκαλου από την Καλαμάτα, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 50 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω ΚΟΒ ΚΑΤ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

φωτό

Στη μνήμη της μητέρας μου και γιαγιάς ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΛΙΣΙΚΑ, αγωνίστριας του ΔΣΕ προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Υγείας για το Μνημείο στη Φλώρινα.

Η κόρη της Τάνια Κολισίκα

ο εγγονός της Σέργιος Κολισίκας

***

Φωτό

Στις 4 Δεκέμβρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων ο ΤΣΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ. Μέλος της ΕΔΑ από το 1958 και μέλος του ΚΚΕ μετά τη Μεταπολίτευση, για πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ Φοίνικα και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της ΚΟ Καλαμαριάς. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Φοίνικα με τη λειτουργία του θεσμού στις αρχές του '80. Σύντροφος αγαπητός σε όλον τον κόσμο, κράτησε ψηλά τις αρχές και τα ιδανικά του μέλους του ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή.

Συγγενείς και φίλοι, αντί για στεφάνι, προσφέρουν στη μνήμη του 230 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

* Επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς, της οποίας υπήρξε δραστήριο μέλος, προσφέρει 50 ευρώ, ενώ και η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά», της οποίας σε πολλές εκλογικές μάχες ήτανε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προσφέρει 50 ευρώ.

***

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τότε που «έφυγε» από κοντά μας τόσο ξαφνικά και άδικα ο αγαπημένος μας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΥ, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε διακόσια ευρώ - μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας - για την ανέγερση του μνημείου πεσόντων του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
Η σύντροφός του Κατερίνα Πλάκα - Σάρου

Ο γιος του Βασίλης Σάρου

***

φωτό

Στις 14 Γενάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» αναπάντεχα ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ. Γεννημένος στην Ελαφο Αγιάς Λάρισας υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή και εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Μετά τη δικτατορία, ως μέλος του ΚΚΕ, συμμετείχε στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων στη Λάρισα και στο συνδικαλιστικό κίνημα ως μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη μνήμη του προσφέρω 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος και 20 ευρώ στον καθημερινό σύντροφό του τον «Ρ», μέσω ΚΟ Λαχανοκήπων Λάρισας.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, εκπαιδευτικού, αντιστασιακού και μέλους του ΚΚΕ και επί 41 χρόνια πολιτικού πρόσφυγα. Επί 32 χρόνια δίδασκε τα Ελληνόπουλα της προσφυγιάς.

Προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

Η σύζυγος Ζαχαριάδου Σοφία, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας ΕΛΕΝΗΣ ΤΑΤΣΗ και των αγαπημένων μου συντρόφων και συναγωνιστών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας, καθώς και στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΧΗ, που έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ζωγράφου.

ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κώστας Τάτσης

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΑΡΙΤΣΑΣ ΚΑΡΑΒΑ, που «έφυγαν» στις 19/07/2002 και 25/02/2002 αντίστοιχα, και στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ (Καράβα) που έφυγε από κοντά μας την 1/09/2007. Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ, μέλους του τιμημένου ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» από κοντά μας στις 17/10/2003, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

Η σύζυγος Κούλα Χαραλαμπίδου (Καράβα)

***

φωτό

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύζυγος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΑΠΕΛΗΣ του Αριστείδη και της Ευφροσύνης. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Σκαλοχώρι Μυτιλήνης. Η φτώχεια και η δυστυχία ανάγκασε την πολυμελή αγροτική οικογένειά τους να εγκαταλείψει τον τόπο της και να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό Κάτω Ποταμιά του Ν. Κιλκίς, όπου ο μικρός τότε Λευτέρης μπήκε στη βιοπάλη βοηθώντας για τη συντήρηση της οικογένειας. Στα χρόνια της Κατοχής πολύ γρήγορα, στα 16 του, έγινε μέλος της ΕΠΟΝ και στα τέλη του 1943 κατατάχτηκε στο μόνιμο στρατό του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα για την αγωνιστική του δράση διώχτηκε αυτός και η οικογένειά του από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς. Ο πατέρας του φυλακίστηκε και στη συνέχεια εξορίστηκε, η θεία του δολοφονήθηκε από τους ληστοσυμμορίτες της Δεξιάς. Ο Λευτέρης στα τέλη του 1946 έφυγε στο βουνό και εντάχτηκε στα τμήματα του ΔΣΕ - Κρούσια Μπέλες. Το 1947 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τραυματίστηκε επανειλημμένα, την τελευταία φορά πολύ βαριά στο πόδι. Πέρασε το 1949 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας και από εκεί στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Το 1951 παντρευτήκαμε και αποχτήσαμε 3 παιδιά, τον Φώτη, την Ευφροσύνη και την Ολγα. Στην Τσεχοσλοβακία, παρά την αναπηρία του δούλεψε στην παραγωγή και ήταν υπόδειγμα στην εκπλήρωση των παραγωγικών του καθηκόντων. Το 1963 επαναπατριστήκαμε στην Ελλάδα. Υστερα από πολλές ταλαιπωρίες τελικά εγκατασταθήκαμε στο χωριό μου, Μεγάλη Στέρνα του Ν. Κιλκίς. Εκεί συνδεθήκαμε με την Οργάνωση, όπου ο σύζυγός μου έμεινε πιστός στις ιδέες του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή.

ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ
ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ
Στη μνήμη του προσφέρω για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης στο Κόμμα μας το ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Θερμαϊκού Θεσ/νίκης.

Αραπέλη (Φωτιάδου) Ραχίλη

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΟΥΛΑ από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή Γκραν Κορονέ του Κιλκίς τον Αύγουστο του 1949 και της μάνας μου ΖΩΗΣ ΓΟΥΛΑ που πέθανε το 1997. Καθώς και στη μνήμη των συγχωριανών μου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΓΙΑΓΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΓΙΩΡΓΗ ΣΙΟΥΛΗ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΕΤΣΗ και ΓΙΑΝΚΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον Εμφύλιο, προσφέρω 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου πεσόντων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας.

Δήμητρα Γούλα

***

Ο ΚΟΣΜΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, από το Σεβαστό Κιλκίς, πολιτικός πρόσφυγας από την Ουγγαρία, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, βγήκε στο βουνό από τα 14 χρόνια του και στη συνέχεια στο ΔΣΕ. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι τέλους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/νίκης.

Οι συντρόφισσες Πασχαλίνα και Χαρίκλεια Ροδοβίτου

***

Φωτό

Με αφορμή την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, ο σ. Ελευθεριάδης Δημήτρης (Τάκης), γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αλμωπίας Ν. Πέλλας, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αριδαίας, 500 ευρώ στη μνήμη των παρακάτω συναγωνιστών και συντρόφων του:

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγελόπουλος Νίκος
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ και του αδελφού του ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, αόμματου τραυματία αγωνιστή του ΔΣΕ, ΝΤΑΛΙΟΥ ΑΛΕΚΟΥ και ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΩΣΤΑ συγχωριανών του από την Αψαλο Αλμωπίας, επίσης αόμματων τραυματιών του ΔΣΕ.

Ολοι μαζί φιλοξενήθηκαν για θεραπεία μετά τον Εμφύλιο στη φιλόξενη ΛΔ Πολωνίας στο Νοσοκομείο «250 Πολωνίας». Στη συνέχεια όλοι μαζί δούλεψαν στο Συνεταιρισμό Αναπήρων Αόμματων στο Βρότσλαβ - Λεσνίτσα της ΛΔ Πολωνίας.

* Επίσης ο Δ. Ε. προσφέρει 500 ευρώ στο περιοδικό ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

***

Φωτό

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του σ. ΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι κόρες του Μαρία και Φωτεινή

***

Φωτό

Στην μνήμη του σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, ο Θωμάς και η Χριστίνα Μιχαηλίδου προσφέρουν 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας, για την οικονομική εξόρμηση.

***

Φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΚΩ/ΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ (Κοζάκο) που έφυγε στις 8/1/2008 προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσ/νίκης για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Πελαγία

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, μέλους του ΚΚΕ, ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσ/νίκης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η σύζυγός του Αννα Σταθοπούλου

***

Φωτό

Στη μνήμη της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ, η οποία γεννήθηκε στα Παλατίτσια Ημαθίας, ο σύζυγός της Μανώλης Χαρατσίδης προσφέρει 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟ Πάσα - Κιόσκι.

***

φωτό

Στις 7/1/2010 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.

ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων.

Οι γονείς Νίκος και Μαρία

η αδελφή του Αδαμαντία

***

φωτό 2

Ο Γιώργος Καραπάνος στη μνήμη των συντρόφων του ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ μέσω της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στις 6 Γενάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο φίλος και σύντροφος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στο Κόμμα που έμεινε αταλάντευτα πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Οικογένεια Αντώνη Λυκουρέση

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ, που σταθερά στάθηκε σε όλη του τη ζωή στο πλευρό του ΚΚΕ, ο γιος του Γιάννης Λίτσας προσφέρει μέσω της ΝΕ Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό

Στις 27 Δεκέμβρη 2009 έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος πατέρας και παππούς ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Δημητρίου. Τα 98 χρόνια ζωής του μας δίδαξαν τη δημιουργικότητα, την πρόοδο, τη δικαιοσύνη και την αγάπη προς την οικογένεια και ευρύτερα για την κοινωνία. Πολέμησε και τραυματίστηκε στον πόλεμο του '40. Εξορίστηκε στη Γυάρο, πολιτικός κρατούμενος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Η στάση ζωής του θα μας γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Μέσω της ΚΟ Φθιώτιδας, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού στο ΚΚΕ, για τα δέκα χρόνια που έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Κική

Τα παιδιά του

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ΜΙΜΗ ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και ΤΑΣΟΥ ΜΥΡΜΙΓΚΗ προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Φ. ΚΩΤΣΙΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Φ. ΚΩΤΣΙΡΑΣ
Παλούμπας Διονύσης

***

φωτό

Ο σύντροφός μας ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΕΛΙΚΑΣ «έφυγε» από κοντά μας τον Αύγουστο του 2009. Μόλις 15 χρόνων εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, το Φλεβάρη του 1943, στη Δράμα, στρατευόμενος στο λαϊκό κίνημα ενάντια στον κατακτητή. Στα 16 του συνελήφθη με τον μεγαλύτερο αδερφό του, μέσα στο Λύκειο που φοιτούσαν. Απελευθερώθηκαν λίγο αργότερα. Ηρθε στη Γαλλία το 1948, χάρη στο ζεύγος Γκρίτση - Μιλιέξ για να σπουδάσει, στην Γκρενόμπλ πρώτα κι ύστερα στη Λιόν, κτηνιατρική. Εκεί οργάνωσε τους Ελληνες νεολαίους ενάντια στην ξένη επέμβαση στην Ελλάδα. Για τη δράση του αυτή του αφαιρέθηκε το ελληνικό διαβατήριο, του το επέστρεψαν μερικά χρόνια αργότερα μετά το τέλος του Εμφυλίου. Στην περίοδο 1950-'65 δούλεψε σαν γεωτεχνικός και διευθυντής μελετών σε αναπτυξιακά προγράμματα του ΟΗΕ για την Αφρική την περίοδο της απο-αποικιοποίησης, βοηθώντας τη Βόρεια Αφρική - Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία - να γίνει αυτάρκης και ανεξάρτητη στα βασικά είδη της γεωργικής παραγωγής. Στάθηκε πιστός στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, και το στήριξε στις πιο δύσκολες στιγμές του, όπου και αν βρέθηκε. Μετά από μια σύντομη διαμονή στην Ελλάδα, διέφυγε τη μέρα του πραξικοπήματος το 1967 και βρέθηκε εκ νέου στη Γαλλία, όπου και συνέχισε την πολιτική του δράση. Από το 1991 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα, εργαζόμενος για το Κόμμα καθημερινά κι αρθρογραφώντας, συχνά, από τις στήλες του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ. Πρόσφερε μέρος της ακίνητης περιουσίας του στο ΚΚΕ, το 2009 λίγο πριν πεθάνει. Στην οργάνωσή μας, στο Παρίσι, από τους πιο παλιούς, δούλευε με όσες δυνάμεις του έμεναν για την ελληνική κοινότητα και τις κομματικές μας εξορμήσεις. Τον θυμόμαστε, το Δεκέμβρη του 2008, να μοιράζει μαζί μας στους δρόμους του Παρισιού με τη ζωντάνια τού κνίτη τις προκηρύξεις του ΚΚΕ, ενώ έβρεχε ασταμάτητα. Αγωνίστηκε 15 χρόνια ενάντια στην χρόνια αρρώστια του με θάρρος, αισιοδοξία και υπομονή. Και έφυγε με το κεφάλι ψηλά, ασυμβίβαστος.

Λουκάς Γκούνης
Λουκάς Γκούνης
Οι σύντροφοι της οργάνωσής του στο Παρίσι, που τον θυμούνται πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη για το παράδειγμα ζωής του, προσφέρουν στο Κόμμα 800 ευρώ, στη μνήμη του.

***

φωτό

Ο ΤΖΙΑΜΙΧΑΣ ΤΑΚΗΣ γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας, το 1928. Εφηβος μπήκε στη βιοπάλη και γνωρίστηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ, στο τάγμα του Καπετάν Γιώτη. Ηταν υπόδειγμα οικογενειάρχη, τίμιου ανθρώπου και συνεπή αγωνιστή. Ως το θάνατό του, ήταν δραστήριο και πιστό μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Λιτοχώρου του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του

Γεωργία Αλμπανοπούλου

***

φωτο 2

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΟΛΙΑ και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, η οικογένειά τους προσφέρει 300 ευρώ στην ΚΟ Μεταλλικού για την οικονομική εξόρμηση και το Μνημείο των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

φωτό

Στις 30 Νοέμβρη 2009 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ, μέλος του Κόμματος από το 1975. Μετά τη Μεταπολίτευση εκλέγεται μέλος στη διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων. Με τη συνταξιοδότησή του συνεχίζει τη δράση μέσα από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησής του.

Οι συγγενείς και φίλοι του προσφέρουν στην ΚΟΒ Βότση το ποσό των 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος που αγωνιζόταν και υπερασπιζόταν μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου), από τη Μεγ. Βρύση Κιλκίς, και όλων των αγωνιστών του ΔΣΕ, προσφέρω για το Μνημείο στη Φλώρινα, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Η γυναίκα του

Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ, στελέχους του ΚΚΕ. Στην κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του Πανεπιστημίου και μετά την απελευθέρωση διώχτηκε και εξορίστηκε στον Αϊ-Στράτη και το Μακρονήσι. Αφέθηκε ελεύθερος με την κατάργηση του στρατοπέδου το 1962 και αγωνίζεται από τις γραμμές της ΕΔΑ. Πιάστηκε και πάλι στη διάρκεια της δικτατορίας και εξορίστηκε στη Γυάρο και στη συνέχεια στη Λέρο. Αφέθηκε ελεύθερος το Πάσχα του 1971. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στην παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Για την αντιμετώπιση της ζωής δουλεύει ως ελαιοχρωματιστής. Οι συνάδελφοί του τον αναδείχνουν σε πρόεδρο της διοίκησης του σωματείου τους. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού αντιπαλεύοντας όσους επιδίωκαν την αναθεώρησή του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Λούση, προσφέρει 200 ευρώ στην ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς, της οποίας ήταν μέλος.

***

φωτό

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΓΓΕΛΟΥ και ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ, του αξέχαστου γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του φίλου μου ΔΟΒΑ ΓΡΗΓΟΡΗ, που ήταν πρωτοπόροι σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Βερτίσκου Λαγκαδά, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στην Εθνική Αντίσταση.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
Αντωνιάδης Αθανάσιος

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΠΑΡΙΣΗ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Βερτίσκου Λαγκαδά, 80 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στην Εθνική Αντίσταση.

Η γυναίκα του Μαρία Γκουτζιούδη

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ και του θείου μου ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΩΚΑ, πιστών στη θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ.

Σούλα Φωκά

***

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΓΕΝΑ, που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω της ΚΟ Ευκαρπίας του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Η εγγονή του

Ευαγγελία Δ. Μάγγου

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, επίσης της αδερφής μου ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελευθέριου Κορδελιού, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 300 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα.

Νίκος Σολομωνίδης

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΟΛΤΣΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, που «έφυγε» εδώ και τέσσερα χρόνια, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, ο ανιψιός του Κώστας προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ ΕΒΕ της ΚΟΘ, για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΙΩΑΝΝΗ και ΜΥΡΟΦΟΡΑΣ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ και των αδελφών μας ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΙΛΟΓΛΙΔΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ και στη μνήμη των αγωνιστών ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΚΕΡΛΗ και ΑΡΣΑΛΟΥΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γ. Ρίτσου Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Δέσποινα και Γιάννης Παπαδοπούλου

***

Στη μνήμη της γιαγιάς μου και του αδελφού μου ΤΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Αγ. Δημητρίου, 50 ευρώ για το Μνημείο στη Φλώρινα και 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας.

Γιώργος και Βάγια Σπανού

***

Φωτό

Στις 21/5/2009 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο αγωνιστής της ΕΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, γεννημένος στα Κιούρκα (Αφίδνες) Αττικής. Πολέμησε τον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του. Το 1943 εντάσσεται στην ΕΠΟΝ και το 1944 στην Πολιτοφυλακή Αττικής (7η Αχτίδα). Το 1945 συλλαμβάνεται για την πατριωτική του δράση και φυλακίζεται στις παιδικές φυλακές Κηφισιάς. Το 1946 μεταφέρεται στις φυλακές Αβέρωφ. Με το τέλος της ποινής του, το 1947, εξορίζεται στην Ικαρία απ' όπου στρατεύεται και μεταφέρεται στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Από κει απολύεται με το κλείσιμο του στρατοπέδου. Μετά τη Μεταπολίτευση, το 1974, βοήθησε στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Βόρεια Αττική, οργώνοντας χωριά με τη μοτοσικλέτα του, λάφυρο από τους Γερμανούς. Σε όλη του τη ζωή παρέμεινε αταλάντευτος στις αξίες του Μαρξισμού - Λενινισμού, με ακλόνητη πίστη στο ΚΚΕ. Υπήρξε καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, ο Γιώργος και η Σταυρούλα Κουτσούκου προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ χωριών Β/Α Αττικής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

φωτό

Στις 7 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που μας άφησε για πάντα ο αγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ (Νίκος). Ο Σταύρος Ρωσσίδης ήταν πιστός και ακλόνητος σύντροφος, αγωνιστής της ΕΑ και του ΔΣΕ, με μεγάλη προσφορά στους αγώνες του ΚΚΕ για μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βερολίνου και 50 ευρώ για το Μνημείο των ηρώων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Η οικογένειά του

***

Στη μνήμη του πεθερού μου ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ που τόσο εκτιμούσα και «άκουγα» όλα εκείνα τα χρόνια που με διαμόρφωσαν, προσφέρω 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου.

Αλέκος Αξαρίδης

***

Φωτο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΥΓΟΥΜΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟ Μαρουσιού, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, 250 ευρώ.

***

φωτό

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή της δημοκρατίας, αντιστασιακού ΔΗΜ. ΔΑΡΑ, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αγ. Βαρβάρας Ν/Δ Αχτίδας της ΚΟΑ.

***

Φωτό

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΗΣ γεννήθηκε στη Χωριστή Δράμας. Σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ και μετά και μέχρι το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ, έμεινε πιστός στα ιδανικά του μ-λ. Αγαπήθηκε από τους συντρόφους του για το ήθος, τη γλυκύτητα και την αγωνιστικότητά του. Εφυγε πλήρης ημερών στις 17 Οκτώβρη 2009 και το κενό που άφησε στην οικογένειά του και στην Οργάνωση είναι μεγάλο.

ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελισάβετ προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.


ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΑΒΑ ΜΑΡΙΤΣΑ
ΚΑΡΑΒΑ ΜΑΡΙΤΣΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΛΙΑΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΙΣΙΚΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΙΣΙΚΑ

ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)

ΖΥΓΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΥΓΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΩΣΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΡΩΣΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

Τσελίκας Λάμπρος
Τσελίκας Λάμπρος

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΕΛΕΝΗ ΤΑΤΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΤΑΤΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Παναγιώτης Σαχπαζίδης
Παναγιώτης Σαχπαζίδης

Νίκος Τσίγκος
Νίκος Τσίγκος

Νίκος Αρβανιτίδης
Νίκος Αρβανιτίδης

Δημήτρης (Τάκης) Τζιαμίχας
Δημήτρης (Τάκης) Τζιαμίχας

Δημήτρης Παραμερίτης
Δημήτρης Παραμερίτης

Πασχάλης Κολτσιάκης
Πασχάλης Κολτσιάκης

Γιάννης Κουτσούκος
Γιάννης Κουτσούκος

Ελευθέριος Αραπέλης
Ελευθέριος Αραπέλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ