Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτ.

Πρόσφατα έκλεισαν 4 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πότης) ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ. Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του, στις 21 Νοέμβρη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Η γυναίκα του Δήμητρα Αβραμοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 4 Νοέμβρη 2000 έπαψε να χτυπάει η καρδιά του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με την επάρατο νόσο. Γεννήθηκε στην Παναγιά Ικαρίας το 1920. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Από τα νεανικά χρόνια του αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μια σοσιαλιστική Ελλάδα. Από τους πρωτεργάτες του ΕΑΜ στην Ικαρία και ΕΠΟΝίτης, μετά την Απελευθέρωση αντιμετώπισε διωγμούς, όπως και οι άλλοι αγωνιστές της Αντίστασης. Πέρασε στην παρανομία και μετά το 1949 οδηγήθηκε, ως ανυπότακτος, στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

Στη δεκαετία του '50 επιστρέφει στην Ικαρία, εντάσσεται στο ΚΚΕ και προσφέρει σημαντική υπηρεσία στην παράνομη δράση του Κόμματος στο νησί. Από κει και μετά όλη η ζωή του ήταν συνδεμένη με τους αγώνες του Κόμματος για μια Ελλάδα δημοκρατική, ειρηνική, σοσιαλιστική. Πάντα αισιόδοξος για τα ιδανικά στα οποία πίστεψε και με βαθιά πίστη στο δίκαιο και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος προσπαθούσε να εμφυσήσει στους νεότερους αγωνιστές τη δίψα για μάθηση και αγώνα.

Στη μνήμη του Μανώλη Μωραΐτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή παλικαρίσια, όπως και έζησε, τα μέλη της ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα Ικαρίας προσφέρουν στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 30.000 δρχ.και εύχονται επιτυχία στις εργασίες του.

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ, μέλους του ΚΚΕ, συνεπή αγωνιστή για την ειρήνη, τη δημοκρατία και για την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ προσφέρει 15.000 δρχ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
* * *

Η ΦΙΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ήταν ένα χαρισματικό άτομο και μια ασυμβίβαστη αγωνίστρια. Στη δύσκολη ζωή της, τα έδωσε όλα για τον άλλον.

Εφυγε στις 18 Νοέμβρη 2000.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στη σορό της, προσφέρω 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

σ. Σέργιος

** *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για τα πανανθρώπινα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μάρθα Κουζινοπούλου

* * *

Φωτ.

Τον Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΜΟΥΓΙΑΝΝΗ από το Μαυράτο Ικαρίας.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Γιάννης Μουγιάννης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα, 15.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ 20.000 δρχ.


ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ