Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο ... εργοστάσιο

Ο Βασίλης Κολοβός στην ταινία του Τάσου Ψαρρά «Το εργοστάσιο»
Ο Βασίλης Κολοβός στην ταινία του Τάσου Ψαρρά «Το εργοστάσιο»
Με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1981 τιμήθηκε η ταινία του Τάσου Ψαρρά «Το εργοστάσιο», που θα μεταδοθεί απόψε στις 23.00 από τη «Βουλή TV».

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας μικροβιοτέχνης που διατηρεί ένα εργαστήριο επεξεργασίας δερμάτων. Μαζί του δουλεύει και ο γιος του. Και οι δυο προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους με τη δουλειά τους, επιχειρώντας να επεκτείνουν το εργαστήριο που δε βρίσκεται και σε πολύ καλή κατάσταση. Ο μικροβιοτέχνης ζητά δάνειο, το οποίο δεν του εγκρίνεται. Την ίδια στιγμή, όμως, το κράτος τον καλεί να καταβάλει του φόρους που οφείλει. Ετσι, σιγά σιγά οδηγείται στην καταστροφή... Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη μήκους ταινία του Τάσου Ψαρρά, ο οποίος δημιουργεί μια καυστική σάτιρα για την ελληνική κοινωνία και τις «διακρίσεις» πολιτών που γίνονται μέσω και των νόμων του κράτους. Ο σκηνοθέτης αφήνει πίσω τις δραματικές εντάσεις και επικεντρώνεται στη μελέτη κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, που είχαν αρχίσει να προδιαγράφουν τις εξελίξεις οι οποίες θα ακολουθούσαν έπειτα από δεκαετίες. Πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Κολοβός, η Δήμητρα Χατούπη, ο Δημήτρης Σπύρου και η Βάνα Φιτσιώρη. Η μουσική είναι της Δόμνας Σαμίου.

Στις 23.30 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει το δραματικό θρίλερ «Πριν και μετά», σε σκηνοθεσία Μπάρμπετ Σρέντερ.

Οταν ο έφηβος Τζέικομπ κατηγορείται για το φόνο της φίλης του η ευυπόληπτη οικογένεια Ράιαν βρίσκεται σε αναστάτωση. Ο Τζέικομπ εξαφανίζεται και ο πατέρας του, Μπεν, καταστρέφει κάθε πιθανό στοιχείο. Η κοινωνία του χωριού γίνεται εχθρική και η μητέρα του, Καρολίν, αναγκάζεται να κλείσει προσωρινά το ιατρείο της. Ο Τζέικομπ συλλαμβάνεται και όλη η οικογένεια βρίσκεται μπερδεμένη σε ένα δίκτυο αλήθειας, εμπιστοσύνης και ψεμάτων καθώς οδεύουν για το δικαστήριο... Διεισδυτική, κοινωνιολογική, ψυχολογική σπουδή με στοιχεία νουάρ, ηθικά διλήμματα, διεισδυτικό σχόλιο, έξοχοι σταρ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μέριλ Στριπ και ο Λίαμ Νίσον. Παίζουν επίσης οι Τζούλια Γουέλντον και Αλφρεντ Μολίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ