Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορευτική αυτοπροσωπογραφία

Την ερευνητική δουλειά του πάνω στο χορευτικό σόλο, τη χορευτική-χορογραφική πορεία του και την εικαστική αισθητική του παρουσιάζει η παράσταση του Αντώνη Φωνιαδάκη, με τίτλο «ΑLL THINGS ARE QUITE SILENT», στο θέατρο «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, τηλ.210 3418550, 210 3463333) από 14-18/1. Η παράσταση δομείται σε τρία ταμπλό που σηματοδοτούν το πέρασμα από την εξωτερική εικόνα, στη σωματικότητα, στη μεταμόρφωση και στο υποσυνείδητο του καλλιτέχνη. Η μουσική λειτουργεί παράλληλα με τη χορευτική παρτιτούρα, ενώ η σκηνογραφική - εικαστική παρέμβαση «χτίζει» ένα ονειρικό τοπίο.

Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 στο Βερολίνο, στη Λιόν και την Ιεράπεπρα Κρήτης. Χορογραφία - ερμηνεία: Αντώνης Φωνιαδάκης, σκηνικός χώρος / δραματουργία: Χριστόδουλος Παναγιώτου, μουσική Julien Tarride, φωτισμός Jerome Tournayre. Παραγωγή: ομάδα «APOTOSOMA».

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης γεννήθηκε το 1971 στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε στη Σχολή Χορού του Δήμου Ιεράπετρας, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη σχολή του Μορίς Μπεζάρ (με την υποτροφία «Μαρία Κάλλας»). Χόρεψε με το μπαλέτο του Μπεζάρ στη Λοζάνη, το μπαλέτο της Οπερας της Λιόν, την ομάδα «Saburo Teschigwara / Karas» κ.ά. Το 2003 ίδρυσε στη Λιόν την ομάδα χορού «Apotosoma», στην οποία είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, χορογράφος και ερμηνευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ