Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναζήτηση

Ονομάζομαι Χατζής Μιχαήλ του Εμμανουήλ και της Αικατερίνης. Είμαι κάτοικος Κομοτηνής (Δημοκρίτου 20), κατάγομαι από το χωριό Βίσιανη Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Αναζητώ:

1. Τον εξάδερφό μου Παντελή Μυρτίλο, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και αξιωματικό του ΔΣΕ. Ο Παντελής Μυρτίλος, στο ΔΣΕ, είχε μαζί του την αρραβωνιαστικιά του Ουρανία Τσάκαλη, μαχήτρια επίσης του ΔΣΕ από τη Βίσιανη, αλλά και τη μητέρα του Ελπίδα Μυρτίλου που πέθανε στη Ρουμανία, αργότερα ως πρόσφυγας.

2. Τον εξάδερφό μου (από αδερφή του πατέρα μου) Ανδρέα Χατζή, αγωνιστή, επίσης, του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος υπηρέτησε στον Εβρο και διακρίθηκε στις μάχες των χωριών: Κορνοφωλιάς, Λαΐνων και Κυριακής Σουφλίου. Ο Ανδρέας Χατζής διέμενε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, ήταν Ηπειρώτης της διασποράς, είχε έλθει το 1925 από την Κωνσταντινούπολη.

Οποιος συναγωνιστής γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την τύχη των παραπάνω συγγενών μου (αν είναι εν ζωή ή σκοτωμένοι), παρακαλώ θερμά να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο: 2531081039, ή να μου γράψει στη διεύθυνση: Μιχαήλ Χατζής του Εμμανουήλ, Οδός Δημοκρίτου 20, Κομοτηνή Τ.Κ. 69100. `Η να δώσει πληροφορίες στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ, στο τηλ: 2108221442.

Προσφέρω 20 ευρώ για το μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη Μάχη της Φλώρινας, μέσω ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ