Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Σύμφωνη γνώμη για τους ραδιοσταθμούς Θεσσαλονίκης

Τη σύμφωνη γνώμη του για τη μοριοδότηση και τη χορήγηση αδειών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Θεσσαλονίκης, διατύπωσε χτες ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Αιτήσεις για χορήγηση αδειών είχαν υποβάλει 61 ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ άδειες σύμφωνα με την προκήρυξη των συχνοτήτων, θα πάρουν 27 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Το ΕΣΡ, πριν τη λήξη της θητείας του, επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα των αδειών του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ ως γνωστό μετά από τις ενστάσεις του Δ. Ρέππα και την άρνησή του να εκδώσει τις άδειες του Νομού Αττικής, το ΕΣΡ θα θέσει εκ νέου το θέμα των αδειών του Λεκανοπεδίου στη συνεδρίασή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή ολομέλεια ολοκλήρωσε τη διαδικασία αδειοδότησης και τις αμέσως επόμενες μέρες η απόφαση του ΕΣΡ και η σύμφωνη γνώμη του θα σταλεί στον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα. Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι ενώ χτες το ΕΣΡ κατέληξε στον πίνακα της μοριοδότησης, ο πίνακας δε δόθηκε στους δημοσιογράφους, με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και να σταλεί η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ στον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα. Η απόφαση, όπως είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος Σπύρος Φλογαΐτης, για τους 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς που πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια, ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 27 ραδιοφωνικοί σταθμοί για τους οποίους το ΕΣΡ εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για να χορηγηθούν άδειες είναι οι: «904 Αριστερά στα FM», «Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης», «ΑΝΤΕΝΝΑ 97,5», «City International», «Κανάλι 1, 98 FM», «Κοσμοράδιο», «Flash 99,4 FM», «STAR FM», «Ηλιος του Βορρά», «Ράδιο Παρατηρητής», «Ράδιο ΑΛΦΑ 103 FM», «Ράδιο Ζήτα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM», «Ερωτικός FM», «Μετρόπολις», «Πλανήτης», «Ελληνικός», «Ράδιο Μακεδονία (Τοπ FM)», «104 ΤΟΠ FM (Κανάλι 104), «Studio 3 FM 103,5», «Λυδία η Φιλιππησία», «Ορθόδοξος παρουσία», «Ραδιοσταθμός Ι, Μ, Θ» «Πανόραμα 9,84», «Ράδιο Ενα 99 FM», «Ράδιο Κρόνος» και «Εξπρές Radio (Μύθος στα FM)».

O Σπύρος Φλογαΐτης ήταν επικεφαλής της επιτροπής του ΕΣΡ για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Θεσσαλονίκης. Η επιτροπή μετέβη δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των ραδιοφωνικών σταθμών που είχαν υποβάλει αιτήσεις για άδεια. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε χτες ότι το ΕΣΡ πιστεύει πως ο τρόπος που «μελέτησε και μοριοδότησε τους φακέλους είναι ορθός» και πως η επιτροπή για να καταλήξει στη μοριοδότηση δούλεψε δέκα μήνες με «άψογο τρόπο». Η διαδικασία μοριοδότησης ήταν ενιαία για όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που είχαν υποβάλει αιτήσεις, ενώ ρόλο στην όλη διαδικασία έπαιξε και η εμπειρία, όπως είπε ο Σπύρος Φλογαΐτης, που απέκτησε το ΕΣΡ από τη διαδικασία μοριοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ