Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ολγα Μάλλη
Ολγα Μάλλη
φωτό 2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΙΛΠΝΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ και μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Χαλκηδόνας.

Ο αδελφός τους

Στιλπνόπουλος Νίκος, μαχητής του ΔΣΕ

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΡΕΤΙΝΙΩΤΗ, μέσω της ΚΟ Βρετανίας, οι σύντροφοι της ΚΟ προσφέρουν 150 λίρες Αγγλίας, στο τιμημένο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

***

φωτό

Σήμερα 14/1/2010, συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από το ξαφνικό «φευγιό» του αγαπημένου μου γιου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, μεγαλωμένου με τα ιδανικά και τα οράματα του αγωνιστή κομμουνιστή πατέρα του, Μάνου Σταθάκου. Συνεχίζοντας εγώ την αγωνιστική πορεία, μέσα από τις γραμμές του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Χαλκηδόνας. Και για τα αδικοχαμένα κορίτσια και αγόρια, για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στο «Λάκκο της Φλώρινας», 20 ευρώ, μέσω ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Φιλ/φειας - Ν. Χαλ/νας. Η μνήμη σου είναι βαθιά στην καρδιά μου.

Η μητέρα σου

Μαίρη Σταθάκου

***

φωτό

«Εφυγε» από κοντά μας στις 13 Δεκέμβρη του 2009, ο αγωνιστής κομμουνιστής φίλος και σύντροφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΟΡΔΑΝΑΚΗΣ, σε ηλικία 88 χρόνων. Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε το 1922 στην Προύσα της Μ. Ασίας, απ' όπου και ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Από μικρός πήρε ενεργά μέρος στο εργατικό κίνημα της πόλης. Το 1936 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και το 1940, φαντάρος, πήγε στην Κρήτη όπου και φυλακίστηκε για εννιά μήνες. Μετά πήρε μέρος στο ΕΑΜ. Ολη του τη ζωή αγωνίστηκε για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε βάναυσα. Εκλέχτηκε πολλές φορές κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα του Ευόσμου. Ηταν εκλεγμένος για 25 χρόνια πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ευόσμου. Για, περίπου, 30 χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καραβάν Σαράι Θεσσαλονίκης.

Αγγελική Μάλλη
Αγγελική Μάλλη
Στις 17 Γενάρη 2010 θα γίνει το μνημόσυνό του στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, ώρα 10 το πρωί.

Στη μνήμη του, σφοι και φίλοι προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 120 ευρώ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΤΩΝΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΥΛΑ που έφυγαν από τη ζωή το 1979 και 2003, αντίστοιχα, πρώην πολιτικοί πρόσφυγες στη Ρουμανία, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Πατησίων - Ριζούπολης.

Η κόρη τους Ζωή Μουλά

Οι εγγονές Αγγελική και Λεμονιά

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ριζούπολης.

  • Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε από τη ζωή το Μάη του 2009, η Ρέα και ο Δημήτρης Σίδερης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ριζούπολης, 50 ευρώ.

***

φωτό

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ ΕΑΒ.

Η οικογένειά του

***

φωτό 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου προσώπων, του παιδιού μου ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ και της συζύγου μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΜΑΛΛΗ, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ.

Μαρία Μουλά
Μαρία Μουλά
Αντώνης Μάλλης

***

φωτό

Στην μνήμη του πατέρα μου ΣΕΒΚΗ ΣΕΧΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας, για την οικονομική εξόρμηση.

Ο γιος του Αλέξης Σέβκης

***

Στη μνήμη του αντιστασιακού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΛΕΛΗ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Αιγάλεω, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του Ικαριώτη (Μαγγανίτης) αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του ναυτεργάτη ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ, αταλάντευτου κομμουνιστή ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω, μέσω ΚΟ Νεάπολης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα σύζυγός του

Αννα

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ, που με μεγάλο αγώνα και τιμιότητα έφεραν και ανέθρεψαν 8μελή οικογένεια, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, προσφέρω 70 ευρώ, ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού.


Γιάννης Στιλπνόπουλος
Γιάννης Στιλπνόπουλος

Δημήτρης Στιλπνόπουλος
Δημήτρης Στιλπνόπουλος

Δημήτρης Σταθάκος
Δημήτρης Σταθάκος

Αλέξανδρος Τσουρουνάκης
Αλέξανδρος Τσουρουνάκης

Αντώνης Μουλάς
Αντώνης Μουλάς

Σεβκης Σεχης
Σεβκης Σεχης

Θεόδωρος Λαμπρόπουλος
Θεόδωρος Λαμπρόπουλος

Ανδρονίκη Ποταμιάνου
Ανδρονίκη Ποταμιάνου

Αναστάσιος Ποταμιάνος
Αναστάσιος Ποταμιάνος

Γιώργος Ιορδανάκης
Γιώργος Ιορδανάκης

Παντελής Συρίγγας
Παντελής Συρίγγας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ