Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική φοιτητική κινητοποίηση

«Σίτιση και στέγαση - Δωρεάν Σπουδές. Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», γράφει το πανό στην κεφαλή της πορείας στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

«Σίτιση και στέγαση - Δωρεάν Σπουδές. Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», γράφει το πανό στην κεφαλή της πορείας στη Θεσσαλονίκη
Δυναμική κινητοποίηση μέσα στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Με πορεία που ξεκίνησε από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και κατευθύνθηκε προς τη Βιβλιοθήκη, τη Φοιτητική Λέσχη όπου η ιδιωτικοποίηση προχωρά με την επέκταση των εργολαβιών, και το ΠΑΜΑΚ, με τα πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, κάλεσαν τους φοιτητές να δυναμώσουν το ΜΑΣ. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και μέσο παραγωγής φτηνού ευέλικτου μισοκαταρτισμένου εργατικού δυναμικού, να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Μέσα από την κινητοποίησή τους, προειδοποίησαν τους φοιτητές πως δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της εκπαίδευσης και τους χειρισμούς της σχετικά με την οδηγία για την αναγνώριση των κολεγίων και την εξίσωση των τίτλων σπουδών τους με αυτούς των ΑΕΙ. Απαίτησαν κατάργηση του νόμου για τα κολέγια και μη ενσωμάτωση της ευρωοδηγίας.

Με συνθήματα όπως «πτυχία για δουλειά πτυχία με αξία όχι διαβατήρια για την ανεργία», «τέρμα πια η κοροϊδία, ενιαία ανώτατη δημόσια παιδεία», ξεσήκωσαν την πανεπιστημιούπολη και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν για όλους και αιτήματα για ουσιαστική ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας: Δωρεάν σίτιση. Εξασφάλιση της λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό εργαζόμενους του πανεπιστημίου - να φύγουν οι εργολάβοι. Δωρεάν στέγαση, ανέγερση νέων εστιών, ως τότε να νοικιαστούν ξενοδοχεία για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών από άλλες πόλεις. 400 ευρώ επίδομα στέγασης σε όσους φοιτητές βρίσκονται στο νοίκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ