Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Τη θέση της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας» ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα γίνουν το 2013 εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, επανέλαβαν εκπρόσωποι της παράταξης - Γ. Λαμπρούλης, Β. Ζωγράφος και Π. Κρίκης - σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή σύσκεψη φορέων για το θέμα, που έγινε στο Βόλο. «Το συμπέρασμα από την πρόσφατη σύσκεψη, που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Βόλο - υπογραμμίστηκε - είναι ότι τίποτα θετικό δεν πρόκειται να προκύψει για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Λάρισας και του Βόλου». Και τονίστηκε ότι «οι υποσχέσεις για «καλύτερους Μεσογειακούς» για την αναβάθμιση των αγώνων κ.ά., αποδεικνύονται ότι ήταν σκόπιμα ψεύτικες, που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη. Αντίστοιχα παραπλανητικές ήταν οι υποσχέσεις για οικονομική ανάπτυξη, για δημιουργία έργων και υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη μας». Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Συνεργασίας κατήγγειλαν ότι η Δημοτική Αρχή - στηρίζεται από τη ΝΔ - και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, φέρουν τις ευθύνες γιατί καλλιέργησαν προσδοκίες και δημιούργησαν αυταπάτες, ότι με τους Μεσογειακούς Αγώνες θα «ξελάσπωνε» η πόλη και θα γινόταν υποδομές.

Οπως επισήμαναν, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι περικοπές και μείωση δαπανών στο ελάχιστο δυνατό, κάτι που επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση της παράταξης ότι όχι μόνο δε θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και των δυο πόλεων, όπως διατυμπάνιζαν οι άλλες παρατάξεις, αλλά θα υπάρχει μια υποτιθέμενη ανάπτυξη «κομμένη» και «ραμμένη» στα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και της λιτότητας. Σημείωσαν, δε, ότι το καινούργιο που εκφράστηκε στη σύσκεψη ήταν και οι θέσεις περί «πράσινων αγώνων» που ανέπτυξαν ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης και ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας την όρεξη στο μεγάλο κεφάλαιο για να εισχωρήσουν και οι «πράσινες μπίζνες» στο μεγάλο «φαγοπότι» που θα στηθεί και στο «ξεκοκάλισμα» πόρων από το ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς θα επιχειρηθεί η σύνδεσή του με την υλοποίηση κάποιων έργων των Μεσογειακών Αγώνων.

Οσον αφορά στα γήπεδα τένις, που δόθηκαν στην εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» (ανήκει στον Κ. Πηλαδάκη) και ζητά από τα αθλητικά σωματεία να πληρώνουν για τη χρήση τους, τόνισαν ότι πρέπει να αποδοθούν δωρεάν, χωρίς χρονικούς περιορισμούς στους Λαρισαίους και στα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως πρέπει να γίνει για όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» κάλεσαν τις λαϊκές οικογένειες, τα ερασιτεχνικά σωματεία και τη νεολαία της πόλης να μη δεχτούν να πληρώσουν για αγώνες από τους οποίους κανένα όφελος δεν έχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ