Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ορισμός ή κλήρωση;

Ορισμός ή κλήρωση για το «τοπ-16» της Ευρωλίγκας; Το ερώτημα αυτό επικρατεί ενόψει της διαδικασίας καταρτισμού των ομίλων (Δευτέρα στη Βαρκελώνη). Η διοργανώτρια έχει θεσπίσει κάποιους περιορισμούς (να μην είναι στον ίδιο όμιλο στους «16» ομάδες που ήταν μαζί και στη πρώτη φάση, και να μη τίθενται αντίπαλες ομάδες από την ίδια χώρα).

Για να ισχύσουν αμφότεροι οι περιορισμοί, ο ορισμός είναι μονόδρομος. Σ' αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα βρεθεί με τις Κάχα Λαμποράλ (ισπανία), Κίμκι (Ρωσία), Τσιμπόνα (Κροατία). Ο Παναθηναϊκός θα είναι στο γκρουπ με επικεφαλής την - μοναδική αήττητη ομάδα φέτος στη διοργάνωση - Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μακάμπι (Ισραήλ), Εφές Πίλσεν (Τουρκία). Ενώ το Μαρούσι θα τοποθετηθεί στο ίδιο γρουπ με Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Σιένα (Ιταλία), Παρτιζάν (Σερβία). Τον όμιλο, χωρίς ελληνική συμμετοχή, συγκροτούν ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ Τρεφλ.

Αν τελικά γίνει κλήρωση (ουσιαστικά θα αφορά Παρτιζάν και Μακάμπι, οι οποίες - σύμφωνα με τα προβλεπόμενα - πάνε «πακέτο» με Μαρούσι και Εφές Πίλσεν, αντίστοιχα) τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει αναμέτρηση Παναθηναϊκού - Μαρουσίου. Καταστρατηγείται δηλαδή ο δεύτερος περιορισμός (έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, ειδικά στο 3ο και 4ο γκρουπ δυναμικότητας). Ομως σύμφωνα με στελέχη της διοργανώτριας αν δε γίνεται αλλιώς, υπερισχύει ο πρώτος διαχωρισμός (να μην υπάρχουν ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους στη κανονική περίοδο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ