Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Αγωνιούν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι

Την ανησυχία τους για το μέλλον τους στην ΕΡΤ εξέφρασαν χτες οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση - συνέλευση. Συγκεκριμένα, όπως επισήμαναν, τελειώνει και ο Γενάρης και ακόμη δεν έχουν κληθεί να υπογράψουν νέες συμβάσεις οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ψηφιακή και τη δορυφορική τηλεόραση καθώς και μια μεγάλη μερίδα από το διοικητικό προσωπικό, ενώ οι τεχνικοί που έχουν υπογράψει συμβάσεις δεν αναγράφεται πουθενά ο μισθός τους.

Την ίδια στιγμή οι συμβασιούχοι εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τον τρόπο που θα γίνει η αξιολόγηση με το πέρας των εξάμηνων συμβάσεων, από το Γραφείο Προσωπικού, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος. Συγχρόνως, διερωτώνται ποιοι είναι αυτοί οι 68 συμβασιούχοι που δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους και γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών, που, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, είτε δεν παρήγαγαν πλέον προϊόν είτε αποτελούσαν «αργομισθία». Πάντως, οι ίδιοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι κάποιοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν «εκτός» και ήταν αποδεδειγμένα στην δουλειά τους, ήταν εργαζόμενοι των 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε για «ξεχείλισμα» των συμβασιούχων εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, το οποίο έγινε «λόγω ρουσφετιών και προσπαθειών χειραγώγησης των δημοσιογράφων». Την ίδια στιγμή, όμως, ξεκαθάρισε ότι το καθεστώς των συμβασιούχων «δεν μπορεί να καταργηθεί», ενώ ανακοίνωσε τον περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων κατά 20%. Μέχρι το τέλος Δεκέμβρη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων έφταναν περίπου τους 1.100.

Να σημειωθεί επίσης ότι η αξιολόγηση των εργαζομένων της ΕΡΤ, η οποία θα γίνεται με βάση το οργανόγραμμα, θα πραγματοποιείται από το Γραφείο Προσωπικού, το οποίο θα κρίνει με τι είδους συμβάσεις θα απασχολείται το προσωπικό. Συγχρόνως, η νέα διοίκηση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μαζί με το όνομα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου τις επόμενες μέρες, θα επανεξετάσει όσες συμβάσεις ανανεώθηκαν αυτή την περίοδο και έχουν ισχύ για έξι μήνες (μέχρι και τον Ιούνη). Και σε αυτή την περίπτωση όμως θα προηγηθεί αξιολόγηση. Οπως είχε δηλώσει ο υπουργός Πολιτισμού, η αξιολόγηση αυτή θα υπάγεται σε έλεγχο από τη διακομματική επιτροπή της Βουλής, ενώ τόσο ο πρόεδρος όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα καλούνται να ανακοινώσουν τη «στρατηγική τους και να δώσουν απολογισμό στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ