Κυριακή 24 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ενωμένοι Ελληναράδες

1. Επιτέλους ενώθηκαν οι δύο χωματερές της Καλλιρρόης και της Σωκράτους. Τώρα πια ενωμένοι, οι Ελληναράδες συναγωνίζονται, για το ποια χωματερή από τις δύο θα θάψει περισσότερους μετανάστες. Κατέρχονται, οι ανεγκέφαλοι, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όποιον δεν τους μοιάζει. Ο Σαμαράς παίζει το κερασάκι στην ακροδεξιά τούρτα. Με τη μεσοβέζικη στάση του απέναντι στους μετανάστες, αποδεικνύει πόσο οι ακροδεξιές απόψεις αγγίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξης. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια των Νεοδημοκρατικών, και ας φροντίσουν να καθρεφτιστούν μέσα της. Ας σταματήσει επιτέλους η φλυαρία τους περί Κεντροδεξιάς, ας σταματήσει η επί παντός επιστητού παραχάραξη στην οποία είναι εθισμένη η Νέα Δημοκρατία.

2. Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά απόβλητοι. Αφού τους λεηλάτησαν εφ' όλης της ύλης, οι Ελληναράδες ανακάλυψαν ξαφνικά τη διαφορετικότητά τους, το χρώμα τους, τη γλώσσα που μιλάνε, και σιγά σιγά, ακολουθώντας κατά γράμμα τη συμπεριφορά των μικροαστών, τώρα τους δίνουν και το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Από δω και στο εξής ό,τι συμβαίνει θα χρεώνεται στους απόβλητους.

3. Οι Ακροδεξιοί επιθυμούν να στήσουν κάλπες κατά των μεταναστών. Η κάλπη ως εξολοθρευτής των εγχρώμων. Η κάλπη ως συνεργός στους πάσης φύσεως ρατσιστές που κρύβονται. Η κάλπη ως εφαλτήριο για την αρχομανία του Καρατζαφέρη.

4. Οι Ελληναράδες ζουν μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης. Αυτή είναι η ζωή τους. Πουλάνε σκουπίδια στα ΜΜΕ για να ζήσουν, ξεθάβουν δηλώσεις του δικτάτορα Μεταξά, ονειρεύονται τη μέρα που θα μπορούν να δηλώσουν δημόσια την επιθυμία τους για μαζικές εκτοπίσεις.

5. Ελληναράδες μικροαστοί που παραμυθιάζονται με την Αρχαία Ελλάδα και καταστρέφουν την παράδοσή μας κατά το δοκούν, που ρήμαξαν με την παρουσία τους την Εκκλησία του Ιησού, γιατί στο όνομά του κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος μας. Η Εκκλησία τούς έθρεψε και τώρα δεν ξέρει τι να τους κάνει. Οσο για τη Δημοκρατία, που δίνει το χέρι της χωρίς να βλέπει αντί ν' αφήσει τους Απριλιανούς να σαπίσουν στη φυλακή, τώρα βλέπει πως όλες της οι πράξεις έγιναν μπούμερανγκ για την ίδια. Ολα εδώ πληρώνονται. Η περιφρόνησή μας απέναντι σ' αυτά τα σιλικονούχα καρτούν δεν αρκεί, πρέπει να εγκαταλείψουμε την κατάσταση της ανοχής, που την προσλαμβάνουν σαν αδυναμία.

6. Καλύτερα να μιλάω μ' ένα γουρούνι στη λάσπη παρά μ' έναν ακροδεξιό ευνούχο, που πιστεύει πως το ιδεολογικό του ρέψιμο είναι αρκετό για να κυριαρχήσει πάνω μας.

7. Ποίημα για τον εξάχρονο Ισμαήλ, που γεννήθηκε και ζει στη γειτονιά μας: «Η παιδική χαρά φωνάζοντας μπροστά σε μια πηγή πίνει ανέμελη φαρμάκι με το γάλα. Ολα τελειώνουν μέσα σε μιαν αρχή και μόνο το παιδί ξέρει το θαύμα. Κι η κόλαση τρεκλίζοντας ακολουθεί το πιο λαμπρό φορώντας δαχτυλίδι, μα ο Ισμαήλ είναι από οξύ, μάταια μπροστά του ο θάνατος και η λύπη».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ