Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Από 1 μέχρι 22 Φλεβάρη θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Β') για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Oλοι οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις είτε από το Λύκειό τους, είτε από το διαδίκτυο (www.ypepth.gr) και να τις υποβάλλουν στο Λύκειό τους (όπου φοιτούν ή σε αυτό που αποφοίτησαν). Για τους απόφοιτους προηγούμενων ετών απαιτούνται μαζί με την αίτηση και κάποια επιπλέον δικαιολογητικά.

Ολες οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι η ημερομηνία 22 Φλεβάρη είναι καταληκτική και εκπρόθεσμα δε θα γίνει δεκτή καμιά αίτηση.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φλεβάρη να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

*** Κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης προαναγγέλλουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου. Στις 28 Γενάρη προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και προειδοποιούν με παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Οπως καταγγέλλουν, οι μαθητές σήμερα κάνουν μάθημα σε τρεις υπόγειες αίθουσες του κεντρικού κτιρίου και ένα πλαστικό οικίσκο ΚΙΒΟ, διαστάσεων περίπου 3Χ5 μέτρα. Οι έξι νέες αίθουσες που άρχισαν να κατασκευάζονται τον Αύγουστο του 2009 για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών, έπρεπε να παραδοθούν στις 15 Δεκέμβρη του 2009. Πλησιάζουμε στο τέλος του Γενάρη και ακόμη δεν έχουν παραδοθεί. Την ίδια ώρα η εργολήπτρια εταιρεία, προχώρησε σε διακοπή των εργασιών κατασκευής των έξι νέων αιθουσών, επικαλούμενη καθυστέρηση στην πληρωμή της από τη Νομαρχία.

*** Κλειστά παρέμειναν χτες εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού, τα σχολεία του Εβρου στους Δήμους Ορφέα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Μεταξάδων, Κυπρίνου, Βύσσας και Τριγώνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ