Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Επικίνδυνες λογικές

Η μετατροπή του κράτους σε απόλυτα αστυνομοκρατούμενο (αργότερα και στρατοκρατούμενο;) με την ΕΠΟ σε ρόλο «αυτοκράτορα» είναι - κατά την Ομοσπονδία - η λύση για τη βία!.. Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε (και) κατά τη σχετική χτεσινή συνάντηση των ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας, Ενωση Β' και Γ' Εθνικής με τον γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή.

Η Ομοσπονδία «προκρίνει ως αφετηριακή βάση αντιμετώπισης του προβλήματος της βίας στα γήπεδα, μια νέα φιλοσοφία» με πυλώνα «την επικέντρωση στη φιλοσοφία του "φίλαθλου-πελάτη" (...), που απαιτεί υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ασφάλεια και άνεση». Η «νέα» φιλοσοφία εδράζεται στη παλιά συνταγή, συνεχούς αύξησης στην καταστολή και στην αστυνομοκρατία.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, (ξανα)προτείνει να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα και να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας. Να δημιουργηθεί στην αστυνομία ειδική υπηρεσία «για την τήρηση της τάξης και την ασφάλεια στα γήπεδα». Ειδικά και μόνο για τις περιπτώσεις βίας στα γήπεδα, να μειωθεί το υφιστάμενο όριο ηλικίας για τους ανήλικους από τα 18 στα 16 χρόνια!.. Επαναφορά του ιδιώνυμου, τροποποίηση του καθεστώτος «αστυνομικών μαρτύρων» για την προστασία τους και ενεργοποίηση ως μαρτύρων του βίντεο και της ιδιωτικής ασφάλειας.

Η ευθύνη αναγνώρισης και επίβλεψης στην ίδρυση, λειτουργία και οργάνωση των Συνδέσμων να είναι στην Ομοσπονδία, «η οποία έχει σαφείς και θεσμικά κατοχυρωμένες αναφορές στην αστυνόμευση των χώρων, στη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλειας και στη δικαστική αντιμετώπιση των παραβατών μέσω των Κανονισμών της»!.. Την ευθύνη χειρισμού των καμερών να έχει η ιδιωτική ασφάλεια σε συνεργασία με την Αστυνομία... Οι επιβληθείσες ποινές να συνδυάζονται με τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, μέσω πληρωμένων καταχωρίσεων (σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ) με πρωτοβουλία της Σούπερ Λιγκ και των ΠΑΕ, αναρτήσεων στις θύρες του γηπέδου κλπ!..

Από την κατεύθυνση της ΕΠΟ δε διαφοροποιήθηκε κανείς από τους άλλους συμμετέχοντες. Αντίθετα, άπαντες δεσμεύθηκαν για κοινή γραμμή αντιμετώπισης της βίας, σύμφωνα με τον γγΑ...

Από κει και πέρα, ο καθένας - με επίκεντρο τις εντυπώσεις - υπερασπίστηκε το «σπίτι» του. Ο πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα, Ν. Πατέρας, αρνήθηκε ευθύνη των ΠΑΕ. Με το... πρωτότυπο και ατράνταχτο επιχείρημα: «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι ομάδες και διοικήσεις εμπλέκονται και δικαιολογούν τέτοια φαινόμενα. Είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον. Αν κάποια ΠΑΕ προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, θα κοιτάξουμε να τιμωρηθεί».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφ. Πιλάβιος, υπερασπίστηκε το αυτοδιοίκητο που η Ομοσπονδία «το κέρδισε με κόπο και δε θα το πάρει κανείς». Ενώ ο γγΑ περιμένει να δει «τι θα πουν η Σούπερ λίγκα και η ΕΠΟ και, το κυριότερο, τι θα κάνουν. Περιμένω να δω και πράξεις. Εξελίσσεται ένας διάλογος και θα εξελίσσεται όσο διαρκεί το πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν πρακτικό διάλογο, για να δούμε τι πρέπει να γίνει στην πράξη». Και δεν απέκλεισε στο μέλλον να θεσμοθετηθούν διοικητικές ποινές που δε θα θίγουν το αυτοδιοίκητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ