Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιερώματα στον «902 TV»

Αφιερώματα στην αξέχαστη ηθοποιό Ελένη Χατζηαργύρη και στην τραγουδίστρια Σοφία Εμφιετζή θα μεταδώσει απόψε - μεταξύ άλλων - η τηλεόραση του «902».

Στις 20.00 η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως», που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου είναι αφιερωμένη στην Ελένη Χατζηαργύρη. Για τη σπουδαία ηθοποιό μιλούν ο σκηνοθέτης της τελευταίας της παράστασης «Η Κυρία Κλάιν», Τάκης Βουτέρης καθώς και ο ηθοποιός και μαθητής της Δημήτρης Λινάρδης. Εξι σχεδόν δεκαετίες, η Ελένη Χατζηαργύρη υπηρέτησε το θέατρο. Η καριέρα της ξεκινά με την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης, στο οποίο φοίτησε. Πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή τη χειμερινή περίοδο 1942 - 1943 στα έργα «Σουάνεβιτ» του Στρίντμπεργκ, «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Πιραντέλο, «Ρόσμερσχολμ» του Ιψεν (πρώτος σημαντικός ρόλος της δίπλα στους Κουν, Καλλέργη, Ζερβό, Διαμαντόπουλο). Γρήγορα καταξιώθηκε στο χώρο του θεάτρου της μεταπολεμικής εποχής και έγινε μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες.

Στις 21.30 η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», είναι αφιερωμένη σε μία από τις ελάχιστες γνήσιες λαϊκές τραγουδίστριες που υπηρέτησαν και υπηρετούν με περισσή αξιοπρέπεια το λαϊκό τραγούδι, τριάντα χρόνια τώρα, την Σοφία Εμφιετζή. Ξεκίνησε από τη Ξάνθη, κατόπιν Θεσσαλονίκη και από το 1981 συμμετέχει στη δημιουργία της «Αθηναϊκής Κομπανίας» όπου τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου κάνοντας τεράστια επιτυχία. Από το 1991 αποφασίζει να διαχωρίσει την καλλιτεχνική της πορεία, παρουσιάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Η επόμενη μέρα» και εμφανίζεται πάντα σε προγράμματα που έχουν σχέση με τη μεγάλη της αγάπη το λαϊκό τραγούδι. Από το 2002 συμμετέχει μέχρι σήμερα στο συγκρότημα μπουζουκιών «Δρόμος». Στην εκπομπή ερμηνεύει κλασικές επιτυχίες με τη συνοδεία των νέων εξαιρετικών μουσικών: Βασίλης Κορακάκης - μπουζούκι - φωνή, Πέτρος Καπέλλας - μπουζούκι, Γιώργος Φουντούκος - κιθάρα, Τάσος Αθανασιάς - ακορντεόν, Αντώνης Τζίκας - κοντραμπάσο και τον Χρήστο Κωνσταντίνου, όπου μόνο με τη συνοδεία του μπουζουκιού του, ερμηνεύει μοναδικά δύο τραγούδια. Στη συζήτηση με τον Πάρη Μήτσου αναφέρει τις εμπειρίες της στα τριάντα χρόνια της μουσικής της διαδρομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ