Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σκόπιμη συσκότιση της αλήθειας

Δεν είναι μόνο το κεφάλαιο, η ΕΕ και η κυβέρνηση που στήνουν στο απόσπασμα την Κοινωνική Ασφάλιση. Είναι και οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και γενικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που βάζει πλάτη. Που μετέρχεται κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσει την ενιαία αγωνιστική απάντηση και οργάνωση των εργαζομένων. Που υπηρετεί με συνέπεια τη βρώμικη αποστολή υπονόμευσης των ταξικών αγώνων, μόλυνσης των συνειδήσεων των εργαζομένων με το δηλητήριο της συναίνεσης και της υποταγής.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η προσκείμενη σε ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, που χτες εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας - λέει - τους δημοσιογράφους σε «επαγρύπνηση για το ασφαλιστικό».

Γι' αυτή λοιπόν την πλειοψηφία, η νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα είναι απλά μια... «κατεύθυνση της κυβερνητικής παρέμβασης στο ασφαλιστικό»! Που καλεί την κυβέρνηση να την αλλάξει. Και να πατάξει την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τα Ταμεία, γιατί, «μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε όχι μόνο να εγγυηθεί το σημερινό επίπεδο ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και να στηρίζει ουσιαστικές βελτιώσεις τόσο στον κλάδο των συντάξεων όσο και στον τομέα της περίθαλψης».

Τέτοια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας! Τέτοια συσκότιση της αλήθειας! Ακόμη και σε ό,τι αφορά στενά τους δημοσιογράφους: Με το νόμο Πετραλιά παρακρατείται το 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ενώ μεγαλο-ιδιοκτήτες ΜΜΕ, διαφημιστές και διαφημιζόμενοι (δηλαδή οι μεγάλες πολυεθνικές) πιέζουν για την κατάργηση του αγγελιόσημου, αλλά η ίδια αυτή συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα με αυτή του τη διάσταση και ως κυβερνητική επιλογή, αλλά ως «απαράδεκτες απόψεις εμπειρογνωμόνων» που η κυβέρνηση πρέπει να τις απορρίψει.

Καμώνονται τους ανήξερους για τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό (και αφορούν και τους δημοσιογράφους), αλλά και για τις νέες σαρωτικές που έρχονται. Γιατί, πάνω απ' όλα, βάζουν την εξυπηρέτηση της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου. Οπως κάνει και ο αστικός Τύπος με την κατευθυνόμενη ενημέρωση που παρέχει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ