Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επιβεβαιώνονται τα σενάρια έντασης

Επιβεβαιώνει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων δυνάμεων την αποκάλυψη που έκανε προχτές η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», σχετικά με την ύπαρξη σχεδίων δημιουργίας κλίματος χάους εντός της Τουρκίας, μέσω της κατασκευής θερμού επεισοδίου στις σχέσεις με την Ελλάδα. Προσπαθεί ωστόσο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους «ισχυρισμούς» της εφημερίδας. Το επιτελείο ισχυρίζεται ότι το «επιχειρησιακό σχέδιο» στο οποίο αναφερόταν το δημοσίευμα, είναι μεν πραγματικότητα, αλλά αφορά στο σχεδιασμό στρατιωτικών σεμιναρίων και ασκήσεων.

Η εφημερίδα είχε γράψει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλεπόταν η κλιμάκωση των πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από ελληνικό. Τα σχέδια προέβλεπαν ταυτόχρονη αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στην ανακοίνωση του τούρκικου ΓΕΣ γίνεται λόγος για «διάφορους ισχυρισμούς και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της Α΄ Στρατιάς» και υπογραμμίζεται ότι το «Σεμινάριο» αυτό, «περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του Γενικού Επιτελείο».

Η εφημερίδα «Ταράφ», χτες επανέφερε το θέμα και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. Ολα αυτά, για την αντιμετώπιση της «εσωτερικής απειλής» που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ