Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απάντηση για τους «Πάτριοτ» στην Πολωνία

ΜΟΣΧΑ.--

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις (τα επίγεια, υποθαλάσσια και εναέρια στοιχεία) του Στόλου της Βαλτικής θα ενισχυθούν ως απάντηση στην ανάπτυξη πυραύλων «Patriot» πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα με την Πολωνία, μετέδωσε χτες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ρία Νόβοστι» επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του στρατού.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Πολωνίας να αναπτύξει πυραύλους «Patriot» στην πόλη Μόραγκ που απέχει περίπου 100 χλμ από το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Η παραπάνω συμφωνία Πολωνίας - ΗΠΑ είχε επιτευχθεί ως αντάλλαγμα στην «προθυμία» της πρώτης να εγκαταστήσει στο έδαφός της τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ, κάτι που τελικά δε θα γίνει με αυτή τη μορφή αλλά θα εφαρμοστεί με άλλο τρόπο σε πλωτά μέσα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απηύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εκ νέου στρατιωτικοποίηση της Γεωργίας, ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών που θα ξεκινήσει στις 28 Γενάρη στη Γενεύη σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας και τις ισορροπίες στον Καύκασο μετά τον ολιγοήμερο πόλεμο του Αυγούστου ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ