Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Κρίσιμη επανεξέταση για τις άδειες

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αφού θα επανεξετάσει τις παρατηρήσεις που διατύπωσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, κατά τον έλεγχο νομιμότητας για τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής. Ο Δ.Ρέππας από τη στιγμή που το ΕΣΡ δεν υιοθέτησε όλες τις παρατηρήσεις του, με κάθε τρόπο και μέσα από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «πιέζει» το ΕΣΡ να κάνει αποδεκτές όλες τις παρατηρήσεις του. Ρίχνει ουσιαστικά το «μπαλάκι» για τη χορήγηση αδειών στο ΕΣΡ, αφού όπως ήδη έχει ανακοινώσει, εάν το ΕΣΡ δεν υιοθετήσει όλες τις παρατηρήσεις τότε ο υπουργός δε θα μπορεί να εκδώσει τις άδειες και θα προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη των αδειών.

Το ΕΣΡ μετά την επιστολή που έλαβε από τον υπουργό Τύπου, με την οποία ζητά από το ΕΣΡ να «επανέλθει» στην υπόθεση των αδειών και μετά από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Τύπου δεν μπορεί να εκδώσει άδειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα στη σημερινή του συνεδρίαση. Τα κύρια σημεία των παρατηρήσεων βρίσκονται στα μόρια των ραδιοφωνικών σταθμών που σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών, αλλά κυρίως στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Cool FM από τη συχνότητα του οποίου εκπέμπει σήμερα ο ALPHA NEWS και το Status, από τη συχνότητα του οποίου εκπέμπει σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του Αντώνη Λυμπέρη Best. Το ΕΣΡ, ενώ είχε αποδεχτεί ορισμένες από τις παρατηρήσεις του υπουργού για τις δύο αυτές περιπτώσεις δεν είχε υιοθετήσει τις παρατηρήσεις του υπουργού Τύπου, ο οποίος ζητούσε την επανεξέταση και μοριοδότηση των αιτήσεων.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΡ βρίσκεται και η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του ALPHA, στην οποία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε «στήσει» μια «δίκη» με «κατηγορούμενο» τον βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επιχείρησε τη σπίλωση και κατασυκοφάντηση του βουλευτή με αφορμή ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Την παρέμβαση του ΕΣΡ ζήτησε με επιστολή του το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Το ΕΣΡ είχε καλέσει τους εκπροσώπους του ALPHA να δώσουν εξηγήσεις στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι του ALPHA ζήτησαν αναβολή και η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ