Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Προς έκτακτο συνέδριο με πολλές αντιδράσεις

Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία και το Σαββατοκύριακο η ΚΠΕ

Αποφασισμένος να κινήσει τις διαδικασίες εκτάκτου συνεδρίου είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος απείλησε ακόμα και με παραίτηση, ενώ κατηγόρησε όσους αντιτάσσονται για περιφρόνηση της βάσης του κόμματος.

Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε επίσης δύο φυγόκεντρα σχέδια, που αναπτύσσονται στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «από τη μια σχέδιο εθνικής ενότητας και από την άλλη σχέδιο της εθνοκεντρικής αριστεράς», αναφερόμενος στον Λ. Κύρκο και τον Αλ. Αλαβάνο αντίστοιχα και υποδεικνύοντας το συνέδριο σαν τη μόνη διέξοδο.

Η προχτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν κατέληξε πουθενά, καθώς τα προσκείμενα στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» μέλη της ΠΓ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεθόδευση ενός συνεδρίου που αποσκοπεί στο «να χαραχτούν νέες διαχωριστικές γραμμές», όπως κατήγγειλαν. Με την πρόταση για έκτακτο συνέδριο διαφώνησαν και τα περισσότερα μέλη της ΠΓ που προέρχονται απ' το «Αριστερό Ρεύμα». Η ΠΓ θα συνεδριάσει ξανά πριν το Σαββατοκύριακο, οπότε και συγκαλείται η ΚΠΕ για να αποφασίσει.

Απ' τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», ο Γ. Μπαλάφας συμφώνησε με την πρόταση Τσίπρα, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης εκφράστηκε θετικά ως προς τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου σύνθεσης, προσθέτοντας χτες (ρ/σ ΝΕΤ) ότι «δε συμμερίζομαι την οξύτητα και τη φόρτιση που αναπτύσσεται μέσα στα ηγετικά όργανα του κόμματος για το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου. Πιστεύω ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία και όχι η διαδικασία».

Χτες, επίσης, ο Δ. Χατζησωκράτης μιλώντας στο «Κανάλι 1», κατήγγειλε τον Αλ. Τσίπρα ότι «πάει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ότι «μοιάζει να μην έχει διάθεση να λύσει το πρόβλημα, καθώς δεν αναλαμβάνει προσπάθεια σύνθεσης», ότι «θέλει να έχει στο κόμμα ανθρώπους που συμφωνούν μαζί του», ακόμα ότι «σε πολλούς ωριμάζει μία άφρονα σκέψη για τον διωγμό της Ανανεωτικής Πτέρυγας απ' τον ΣΥΝ». Προειδοποίησε ακόμα για τον κίνδυνο ένα τέτοιο συνέδριο να πάρει αποφάσεις για τις οποίες μετά «θα μετανιώσουμε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», έκανε λόγο για «θερμά επεισόδια», χαρακτήρισε ακατανόητη την αποχώρηση απ' τη συνεδρίαση της ΠΓ που ως πρακτική «ξενίζει ή αποτελεί περιφρόνηση απέναντι στις διαδικασίες του κόμματος» και αναρωτήθηκε «ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας κίνησης; Να δημιουργήσει τι είδους εντυπώσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ