Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Σύρος
Δημήτρης Σύρος
φωτό

Η ΤΟ ΝΟΠΕ της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ προσφέρει στο ΚΚΕ 667 ευρώ, στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, δολοφονημένου Γραμματέα της ΟΚΝΕ και φοιτητή της Νομικής.

***

φωτό

Αγαπημένη μου συναγωνίστρια και φίλη ΠΟΠΗ ΚΑΡΓΑΚΟΥ, το πρόωρο φευγιό σου με πίκρανε πολύ, καθώς και όλους που σε γνώριζαν.

Στη μνήμη σου προσφέρω 100 ευρώ, για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω ΚΟ Γυθείου.

Λευτέρης Αναστασάκος

***

φωτό

Την 1η Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΑΚΗ. Για τους αγώνες του μέσα από την ΕΠΟΝ και το ΚΚΕ πέρασε 14 χρόνια φυλακής και εξορίας. Με την αποφυλάκισή του διέφυγε απόπειρα δολοφονίας του, ενώ ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσα από την ΕΣΑΚ. Παρέμεινε απροσκύνητος, «αμετανόητος» και πιστός στις ιδέες του κομμουνισμού σε όλη του τη ζωή.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Νέας Φιλαδέλφειας.

Μαρία, Νίκος, Ντίνα Σερετάκη

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ προσφέρουμε 100 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω της ΚΟ Γέρακα Αττικής του ΚΚΕ.

Αρης Συρακούλης

Ελένη Τσιουλάκη

Αντώνης Συρακούλης

***

***

φωτό 3

Στη μνήμη των παρακάτω συγγενών και συγχωριανών μου, οι οποίοι έπεσαν στους αγώνες του ΔΣΕ ή πέθαναν σε ειρηνική περίοδο, προσηλωμένοι στις ιδέες του σοσιαλισμού για ελευθερία και προκοπή του λαού μας, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ:

Κωνσταντίνος Καράλης
Κωνσταντίνος Καράλης
Της γιαγιάς μου Χριστίτσας Θωμά Ξυδέα, του πατέρα μου Γεωργίου Θωμά Ξυδέα, του αδελφού μου Θωμά Γεωργίου Ξυδέα, μαχητή του ΔΣΕ, του αδελφού μου Δημητρίου (Μίμη) Γεωργίου Ξυδέα, αγωνιστών του ΔΣΕ, της μητέρας μου Ευτυχίας Γεωργίου Ξυδέα, της αδελφής μου Παναγιώτας (Ποτίτσας) Γεωργίου Ξυδέα, του θείου μου Κώστα Θωμά Ξυδέα, καπετάνιου και Συγκροτηματάρχη του ΔΣΕ Ταϋγέτου, της γυναίκας του και θείας μου Σταθούλας, των παιδιών τους Αλέξανδρου και Χρήστου - Στάλιν, σκοτώθηκαν όλοι στον Ταΰγετο.

Ηλίας Ξυδέας, Συν/χος εκπαιδευτικός, Γεν. Γραμματέας της ΠΕΑΕΑ

Χριστίνα Αργυροπούλου - Ξυδέα

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ Αποστ. ΣΥΡΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση και την ανέγερση του Μνημείου των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ραφήνας.

Ανατολή και Τάνια Σύρου

***

φωτο 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΑΓΓΕΛΟΥ) και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΟΥΠΗ (ΣΤΕΦΟΥ), προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Ραφήνας.

Οι οικογένειες: Δημήτρη Δούπη και Γεωργίου Σύρου

***

φωτό

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αθαν. ΚΑΡΑΛΗ, η σύζυγός του Αντωνία, τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την Ανέγερση του Μνημείου στη Φλώρινα 30 ευρώ, μέσω ΚΟ Ραφήνας. Ο Κ. Καραλής γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Παρακάλαμος Ιωαννίνων. Πήρε μέρος στον πόλεμο 1940/41 και τραυματίστηκε. Για την αντιστασιακή του δράση, διώχτηκε μετά την απελευθέρωση και αναγκάστηκε να καταφύγει με την οικογένειά του στο Βουνό. Με το τέλος του Εμφυλίου, έφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε το 1976. Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στις ιδέες της κοινωνικής προόδου και του σοσιαλισμού.

***

φωτό 3

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ - ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Χολαργού.

Μαρία Γαλανάκη και

Θάνος Κωνσταντόπουλος

***

φωτό

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, καλός άνθρωπος, τίμιος και συνεπής αγωνιστής του ΚΚΕ, «έφυγε» από τη ζωή, στις 22.1.010 και κηδεύτηκε την επομένη, 23.1.010.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.


Γιάννης Σύρος
Γιάννης Σύρος

Κώστας Ξυδέας
Κώστας Ξυδέας

Ευάγγελος (Αγγελος) Δούπης
Ευάγγελος (Αγγελος) Δούπης

Γιώργος Σερετάκης
Γιώργος Σερετάκης

Γιώργος Ξυδέας
Γιώργος Ξυδέας

Ευτυχία Ξυδέα
Ευτυχία Ξυδέα

Γεωργία Δούπη
Γεωργία Δούπη

Σταυρούλα Γαλανάκη
Σταυρούλα Γαλανάκη

Πόπη Καργάκου
Πόπη Καργάκου

Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Χρήστος Παπαδόπουλος
Χρήστος Παπαδόπουλος

Γιώργος Γαλανάκης
Γιώργος Γαλανάκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ