Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία

Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, θα ήταν υποτίθεται η πρώτη μέριμνα του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα είχαν υποσχεθεί αμέσως μετά τις εκλογές, όμως αποκαλύπτεται όσο περνάει ο καιρός ότι ακόμα και στα μέσα της χρονιάς τα κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί πλήρως σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται σε σχετική καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ. Πειραιά «Η Πρόοδος»: Στο τέλος του Γενάρη από τα σχολεία της Νομαρχίας Πειραιά λείπουν 42 εκπαιδευτικοί από το πρωινό πρόγραμμα και 38 εκπαιδευτικοί από το πρόγραμμα του Oλοήμερου. Υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 50 κενά στα Τμήματα Ενταξης (γεγονός που αφορά περισσότερα από 500 μαθητές). Δε λειτουργούν, ουσιαστικά, σε κανένα σχολείο τάξεις υποδοχής. Τέλος, δεν έχει εγκριθεί ούτε μία από τις δεκάδες αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη ενώ υπάρχουν ακόμη μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα - από την αρχή της χρονιάς - αγγλικά. Σε επικοινωνία που είχαμε με το σύλλογο, μας ανέφεραν πως τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στον κεντρικό Πειραιά.

Εκτός των άλλων, αυτές οι ελλείψεις δυσχεραίνουν και την αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν με ολιγοήμερες άδειες (αναρρωτικές κλπ.).

Σε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιάς, ο τελευταίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη κενών αλλά έδωσε μια διαφορετική εικόνα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν 16 κενά ενώ την προηγούμενη βδομάδα ήταν 23. Μειώθηκαν αυτή τη βδομάδα επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν από άδειες που είχαν. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 16 κενά στον κεντρικό Πειραιά, μεταξύ των οποίων 2 γυμναστές και 2 Αγγλικών, 3-4 στην Σαλαμίνα από τα οποία ένας γυμναστής και ένας αγγλικών και ένας δάσκαλος στην Γ' Περιφέρεια. Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών δε λειτουργούν οι τάξεις υποδοχής που είχαν οριστεί (τρεις στην περιφέρεια του Πειραιά). Τέλος, ανέφερε πως σήμερα πρόκειται να αποστείλει το σχετικό πίνακα στην αρμόδια Διεύθυνση για την κάλυψη των κενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ