Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ
Θλίψη και ερωτήματα

Θλίψη αλλά και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η τραγωδία που εξελίχθηκε λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά, η αυλαία των οποίων άνοιξε το Σάββατο. Ο Γεωργιανός πρωταθλητής του λουτζ Νοντάρ Κουμαριτασβίλι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά από πρόσκρουση στην τελευταία προπόνηση. Ο 21χρονος αθλητής έχασε τον έλεγχο του ελκήθρου του και ενώ κινούνταν με 144 χλμ./ώρα. Το σώμα του γλίστρησε εκτός πίστας και χτύπησε σε μία κολόνα λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού στην ολυμπιακή πίστα του Γουίστλερ. Τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα των ειδικών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μιλούν για λάθος χειρισμό του αθλητή ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με την καταλληλότητα της πίστας. Και αυτό γιατί μπορεί να θεωρείται η γρηγορότερη στον κόσμο όσον αφορά στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ωστόσο υπάρχουν αρκετές επικρίσεις για την ασφάλειά της. Μάλιστα, όλες τις προηγούμενες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων υπήρχαν αρκετά αρνητικά σχόλια από τους αθλητές ενώ δεν έλειψαν και τα ατυχήματα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση μιας αθλήτριας από την Αυστραλία ότι «μας αντιμετωπίζουν ως crash-test dummies». Τις συγκεκριμένες απόψεις ενισχύουν και οι δηλώσεις του πατέρα του αδικοχαμένου αθλητή - παλαίμαχος μάλιστα και ο ίδιος στο συγκεκριμένο αγώνισμα - ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τη συγκεκριμένη πίστα. «Θύμα» της συγκεκριμένης πίστας έπεσε και ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης Αρμιν Ζόεγκλερ, ο οποίος, και αυτός σε προπόνηση, είχε ατύχημα, όπως και μία Ρουμάνα αθλήτρια που έπεσε αναίσθητη, ενώ περισσότεροι από δώδεκα αθλητές λίγο έλειψε να τραυματιστούν.

  • Μπορεί να έγραψαν ιστορία συμμετέχοντας μαζί πατέρας και κόρη σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως οι Θανάσης και Γιώτα Τσακίρη δεν κατάφεραν να διακριθούν στο αγώνισμα του διάθλου μιας και ο πρώτος εγκατέλειψε και η δεύτερη τερμάτισε στην 86η θέση. Στα 10 χλμ. του σκι δρόμων αντοχής η Μαρία Ντάνου τερμάτισε στην 73η θέση.
  • Δύο αθλητές τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό λίγων ημερών από τα Ολυμπιακά αγωνίσματά τους, καθώς στο αίμα τους εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης. Πρόκειται για τον Ρώσο Νίγιαζ Ναμπέεφ που συμμετέχει στο Βόρειο σύνθετο και τον Εσθονό πρωταθλητή του cross country Κάσπαρ Κοκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ