Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Εθελούσια» και στα «ΝΕΑ»

Νέο κύκλο ...οικειοθελών αποχωρήσεων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μέσω της εθελούσιας εξόδου, ανακοίνωσε χτες στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ο διευθυντής Χρ. Μεμής. Πρόθεση της εργοδοσίας είναι να απομακρύνει, δίνοντας μπόνους, δεκάδες εργαζόμενους είτε αυτοί πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση είτε όχι.

Συγκεκριμένα, στο «πρόγραμμα» περιλαμβάνονται όλοι οι δημοσιογράφοι που είτε έχουν συμπληρώσει 35ετή προϋπηρεσία είτε έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, στους οποίους θα δώσει ως μπόνους το 100% της αποζημίωσης (σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται το 70%). Από το πρόγραμμα όμως δε λείπουν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Σ' αυτούς η διοίκηση «χρυσώνει το χάπι» δίνοντάς τους 10 μισθούς έξτρα προκειμένου να αποχωρήσουν από την δουλειά. Μάλιστα, στάλθηκε από τη διοίκηση σε κάθε εργαζόμενο αναλυτική κατάσταση, όπου περιλαμβάνεται ανάλογα με την προϋπηρεσία το ποσό που δικαιούνται.

Παράλληλα, ο διευθυντής της εφημερίδας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους στο πλαίσιο των ...περικοπών ότι όσοι έχουν μισθό ως 2.000 ευρώ δε θα εργάζονται για 4 Κυριακές το χρόνο και όσοι αμείβονται από 2.000 ευρώ και πάνω δε θα προσέρχονται για 6 Κυριακές. Ανέφερε μάλιστα ότι «ευελπιστεί» να προχωρήσει η «εθελούσια» και όσοι δε θα φύγουν «οικειοθελώς» θα «αξιοποιηθούν» από την εργοδοσία και σε άλλα πόστα (!).

Το επόμενο βήμα του ΔΟΛ μετά τις σχετικές ανακοινώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και «Τα ΝΕΑ» είναι η ανακοίνωση ανάλογου προγράμματος και για την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», από το νέο διευθυντή Παντελή Καψή. Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της εργοδοσίας σε όλο τον Ομιλο είναι να προχωρήσει σε περικοπές της τάξης του 20%.

Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε στο ΔΟΛ δίωρη στάση εργασίας, με απόφαση των ΔΣ των ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΠΠΗΤ ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα δίωρη στάση (12 με 2 το μεσημέρι) από τα ίδια σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ