Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δικαίωμα στη δουλειά

Τη μεγαλειώδη συμμετοχή και τη δυναμική που επέδειξαν σύσσωμα οι τεχνικοί στον ALTER κατά την τρίωρη στάση εργασίας που έγινε την περασμένη Τρίτη με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων (21 απολύσεις τους τελευταίους 2 μήνες) χαιρετίζει με ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. Η τελευταία απόλυση που έγινε την περασμένη βδομάδα ήταν εργαζόμενη τεχνικός έγκυος και με παιδί 14 μηνών.

Παράλληλα, σημειώνει, σε ό,τι αφορά το απεργοσπαστικό δελτίο ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή που βγήκαν στον «αέρα», ότι «οι τεράστιες πιέσεις, οι εκφοβισμοί και οι εκβιασμοί που ασκήθηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του καναλιού προκειμένου να δημιουργήσουν απεργοσπάστες είχαν απήχηση σε συνολικά 5 από τους διακόσιους συναδέλφους που υπέκυψαν και με τη συμμετοχή 5 προϊσταμένων τμημάτων έβγαλαν στον αέρα το πρόγραμμα». Συγχρόνως, το ΔΣ της Ενωσης νοιώθει ότι οι εργαζόμενοι είναι δικαιωμένοι γιατί παρόλο που διοίκηση του σταθμού τους οδήγησε στο δικαστήριο, αυτό αποφάσισε ότι η απεργία δεν είναι καταχρηστική «αναγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας».

«Εμείς οι εργαζόμενοι, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, δε ζητιανεύουμε, απλά ζητάμε να μπορούμε να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. Δεν απαιτούμε τίποτε περισσότερο από τη δουλειά μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ