Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Ετοιμάζονται μέτρα υπέρ των «μεγάλων»

Μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένεται να καταλήξει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο «τελικό στρατηγικό σχέδιο» για τον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας - Ενδυσης. Βασικός στόχος είναι μια νέα «σελίδα» συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης με την υπέρμετρη ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε ο υπό συρρίκνωση κλάδος να καταστεί «βιώσιμος».

Από τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και φορείς του κλάδου, προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα βασίσει το σχέδιό της: Στην «αναδιάρθρωση του κλάδου μέσα από τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων». Επίσης, στη χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις εταιρείες. Στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή. Στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στον έλεγχο των παράνομων εισαγωγών.

Δεδομένου ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες του κλάδου προτιμούν να «καταναλώνουν» ενισχύσεις και να στήνουν φάμπρικες εκεί που ισχύουν μεροκάματα πείνας και εξαθλίωσης για τους εργάτες, είναι προφανές ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης θα πρέπει να τους εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη. Αυτό μπορεί να γίνει με πλούσιες επιχορηγήσεις, στήριξη των μεγάλων σχημάτων για να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα, με ταυτόχρονη εξάλειψη των μικρότερων επιχειρήσεων και ένα μεγάλο πλέγμα διευκολύνσεων στις εξαγωγές και στη λειτουργία τους.

Οι σχετικοί πόροι μπορούν να βρεθούν από τη συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που υλοποιεί η κυβέρνηση στο όνομα της «ανάπτυξης» και της διεξόδου από τη δημοσιονομική κρίση, ώστε ο λαός να πληρώσει και για την ευημερία των βιομηχάνων της κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ