Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Σαραντάχρονη εικαστική πορεία

Αναδρομική έκθεση του Σκυριανού γλύπτη Γιώργου Λάμπρου φιλοξενείται (έως 28/3) στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς 138). Παρουσιάζεται επιλογή από τη σαραντάχρονη δημιουργική πορεία του γλύπτη. Εργα από τις βασικές θεματικές ενότητες «Συρμάτινα», «Γραφή και ανθρωπάκια», ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει η ενότητα με τα «Σκυριανά», που αποτελούν και τα αγαπημένα του θέματα. Οπως σημειώνει ο ιστορικός Τέχνης, Χρύσανθος Χρήστου: «Εξαιρετικός σχεδιαστής, προσωπικός ζωγράφος, περισσότερο από όλα γλύπτης γνήσιος, ο Γιώργος Λάμπρου δίνει με εκπληκτικό τρόπο πρόσωπα στα εσωτερικά βιώματα και τις εξωτερικές συναντήσεις του, τη ζωή του και τον κόσμο μας».

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογος με κείμενα των: Χρύσανθου Χρήστου, Μιλτιάδη Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Παπαχρίστου, του καλλιτέχνη και της αδελφής του, Αλίκης Λάμπρου.

Ο Γιώργος Λάμπρου γεννήθηκε στη Σκύρο το 1946. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, στο εργαστήρι γλυπτικής του Γιάννη Παππά. Αποφοίτησε το 1969. Στη ζωγραφική ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Γραφή» και στη γλυπτική με τα «Συρμάτινα» γλυπτά. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει σε πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει τιμηθεί με τρεις επαίνους γλυπτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ