Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ έχουν καταγραφεί από τις 22 Φλεβάρη μέχρι σήμερα σε μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Οπως αναφέρεται σε χτεσινή σχετική ανακοίνωση, 17 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ειδικό απομονωμένο χώρο και είναι σε στενή ιατρική παρακολούθηση.

Χημειοπροφυλακτική αγωγή λαμβάνουν προληπτικά και άλλα άτομα, τόσο κρατούμενοι όσο και αστυνομικοί που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Οπως αναφέρεται σχετικά, το φαινόμενο βαίνει προοδευτικά σε ύφεση και η Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου.

ΑΘΩΩΤΙΚΗήταν η χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Π. Μαντούβαλο, που κατηγορούνταν για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Το δικαστήριο απάλλαξε και τους πρώην συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του, Σ. Ντινόπουλο και Χρ. Χατζηπαναγιώτου. Ενοχοι κρίθηκαν, ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και κατάχρηση εξουσίας και ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μπολέτσης, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο επιχειρηματίας Ε. Μπολέτσης ζήτησε μάλιστα την εξαίρεση του προέδρου του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι έχει στα χέρια του συνομιλία του με τον Γιοσάκη που εμπλέκεται στο παραδικαστικό, στην οποία κάνει λόγο για συμφωνία με αντίτιμο 60.000 ευρώ. Τελικά και οι δύο, πρόεδρος του δικαστηρίου και Ε. Μπολέτσης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς ο ένας λιποθύμησε και ο άλλος ένιωσε δυσφορία. Η αίτηση εξαίρεσης, που στρέφεται και στα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου καθώς η απόφαση ήταν ομόφωνη, θα κριθεί από νέα σύνθεση του δικαστηρίου την Τρίτη.

ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗ:Τέλος μπαίνει στο επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη στο δημόσιο που για χρόνια έστελνε ακόμη και στη φυλακή για μικροποσά, κυρίως τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) που δημοσιεύθηκε χτες. Το ΑΕΔ κατά πλειοψηφία (8-5) σε διάσκεψη στις 2/12/2009 είχε συνταχθεί με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας αντισυνταγματική την προσωποκράτηση. Ετσι, επιλύθηκε η διαφορά μεταξύ των δύο δικαστηρίων, του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι η προσωποκράτηση είναι αντισυνταγματική, ενώ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την είχε χαρακτηρίσει συνταγματική. Σημειώνεται ότι η δημοσίευση της απόφασης σηματοδοτεί την υποχρεωτική κατάργηση του μέτρου, καθώς οι αποφάσεις του ΑΕΔ έχουν ισχύ νόμου.

ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ κάθειρξη καταδικάστηκε χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 38χρονος καθηγητής μουσικής Ιωάννης Κατσιλάμπρος, που σκότωσε τον Σεπτέμβρη του 2008 την 36χρονη σύζυγό του Παναγιώτα και την έθαψε σε παρκάκι, απέναντι από το σπίτι τους, στη Φιλοθέη. Ο 38χρονος, που έχει ομολογήσει την πράξη του, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και είχε ζητήσει να μην του δοθεί κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο, απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου για τέλεση της πράξης του εν βρασμώ, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Οι συγγενείς της 36χρονης γυναίκας δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ