Κυριακή 26 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Τα κέρδη «τρελαίνουν» τις αγελάδες

Η υπόθεση των «τρελών αγελάδων» πήρε νέες, μεγαλύτερες, διαστάσεις αυτή τη βδομάδα. Νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Γαλλία, στην Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν μνημείο κυνισμού και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης κρέατος και ζωοτροφών. Ενώ πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και τα ερωτήματα εκατομμυρίων ανθρώπων, οι ιθύνοντες της ΕΕ προτιμούν την πολιτική των ισορροπιών, θέτοντας υπεράνω της ανθρώπινης υγείας και της ίδιας της ζωής των ανθρώπων, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργού Γεωργίας υποστήριξε αυτή την πολιτική, ενώ με την ανακοίνωση νέων πρόσθετων μέτρων προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Η πολιτική του έντονου ανταγωνισμού σε συνδυασμό με την Κοινή Αγροτική Πολιτική έχουν οδηγήσει σε χρήση μεθόδων αλλά και τροφών που ευθύνονται τώρα για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης νόσου, όσο και άλλων φαινομένων που έχουν καταστήσει τη διατροφή έναν καθημερινό εφιάλτη.

Στο μεταξύ, την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να στραφούν στο ελληνικό βόειο κρέας, αποδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής της ελληνικής κτηνοτροφίας εξαιτίας των κοινοτικών αποφάσεων και της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως αποκαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ενώ το 1980 η ντόπια βοοτροφία κάλυπτε το 66% των εγχώριων αναγκών, σήμερα η παραγωγή βόειου κρέατος δεν καλύπτει παρά το 31% μόνον! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κομισιόν επιβάλει πρόστιμο στην Ελλάδα γιατί ξεπέρασε την ποσόστωση των αρσενικών ζώων..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ