Τρίτη 2 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΒΗΜΑ» - «ΝΕΑ»
«Οχι» στις μαζικές απολύσεις

Προβλήματα και στο «TV Μακεδονία»

Την απόφασή τους να προχωρήσουν δυναμικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για μαζικές απολύσεις μέσω της «εθελούσιας εξόδου», δήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσής τους. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για την κρισιμότητα της κατάστασης τόσο στον ΔΟΛ, όσο και σε όλα τα Μέσα στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με τις καθημερινές απολύσεις, μη εφαρμογή ΣΣΕ, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Χτες, για πολλοστή φορά, συνεδρίασε για το θέμα του ΔΟΛ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ,προκειμένου να παρθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση. Ομως, για μία ακόμη φορά, η πλειοψηφία έμεινε στη ...συζήτηση χωρίς να πάρει συγκεκριμένη απόφαση για απεργία.

Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με πρόσχημα τη μείωση των εσόδων του, προχωρά σε μαζικές απολύσεις μέσω των ...οικειοθελών αποχωρήσεων από όλα τα Μέσα του Ομίλου («ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ», «BHMA FM»). Στόχος είναι οι περικοπές κατά 20%. Μάλιστα, προκειμένου να «αποχωρήσουν» οι εργαζόμενοι δίνει ως μπόνους μερικούς μισθούς παραπάνω.

Ανασφάλιστοι οι τεχνικοί στο «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Στο μεταξύ φουντώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων) στα περισσότερα Μέσα στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Τις συστηματικές παραβιάσεις της νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που γίνονται στον «TV Μακεδονία» καταγγέλλει το ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι ο σταθμός παραβιάζει συστηματικά την τηλεοπτική νομοθεσία και την ΣΣΕ, απασχολώντας τους 6 τεχνικούς χωρίς πρόσληψη, ανασφάλιστους, που τους πληρώνει με εφάπαξ αμοιβή, πιέζοντάς τους ή να εγγραφούν στην Εφορία σαν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να του προσκομίσουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, από όπου μπορέσουν να βρουν, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Το ΔΣ της ΕΤΙΤΒΕ καλεί τη διοίκηση να προσλάβει αμέσως όλους τους τεχνικούς, διαφορετικά θα προχωρήσουν στη «χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Πάγια θέση μας είναι "καμία θέση εργασίας χαμένη, κανένας τεχνικός δεν πρέπει να χάσει την δουλειά του"». Καλεί δε τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ