Κυριακή 7 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας και αξέχαστου συντρόφου, πατέρα και παππού, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος, που στις 24 του Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατό του, καθώς επίσης, στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ, φλογερού ΕΠΟΝίτη, κομμουνιστή, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1955, με το νόμο 375 «περί κατασκοπείας», προσφέρουμε 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 50 ευρώ για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω ΚΟ Παγκρατίου.

Η συντρόφισσά τους Αθηνά, τα παιδιά και τα εγγόνια.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΕΛΙΚΑ (φωτ.), πρωτοπόρου κομμουνιστή στην Αμαλιάδα, συνεργάτη του Μπελογιάννη, και επίσης στη μνήμη του θείου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΕΛΙΚΑ, που πέθανε στα βασανιστήρια στα κρατητήρια της δικτατορίας Μεταξά, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.

Ηλέκτρα Τσελίκα

***

Στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, των: ΜΠΟΝΤΕΚΟΥ Ν. (ΜΠΑΛΑΛΑΣ), Ταξίαρχου ΔΣΕ, ΦΩΚΟΛΟΡΟΥ ΝΑΣΙΩΚΑ, Ταξίαρχου ΔΣΕ, ΜΙΧΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΔΣΕ, ΑΓΑΠΗΣ ΑΣΜΑΝΙΔΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ (ΒΟΓΙΑΣ), ΒΟΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ (ΔΣΕ), ΒΙΔΡΑ ΑΛΕΞΗ (ΔΣΕ), ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΡΑΓΙΑΝΙΔΗ, Αξιωματικού ΔΣΕ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ (ΔΣΕ), ΑΛΕΥΡΑ ΗΛΙΑ, Ταξίαρχου ΔΣΕ, ΦΤΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ (ΔΣΕ), ΦΤΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗ (ΔΣΕ), ΣΟΦΙΑΝΟΥ (ΔΣΕ), ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ Ν. (ΠΥΡΑΥΛΟΣ), ΔΣΕ, ΒΙΤΚΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ, Συν/χη ΔΣΕ, ΣΤΑΡΤΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΔΟΜΕΝΙΚΙΩΤΗ ΗΡΑΚΛΗ, στελέχους ΕΠΟΝ, ΤΣΙΛΙΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑΝΝΗ (ΓΙΩΤΑΣ), ΔΣΕ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑ (δάσκαλος), ΔΣΕ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑΣ (δασκάλα), ΓΕΡΟΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, στελέχους ΚΚΕ, ΦΙΛΩΤΑΣ (σαμποτέρ ΔΣΕ), ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσιογράφου ΡΙΖΟΥ, ΚΑΛΠΑΖΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΔΣΕ, ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΝΩΝΤΑ, ΔΣΕ, ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ, ΣΑΒΒΑ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, ΑΛΕΞΗ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, ΠΑΥΛΟΥ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, ΣΑΡΝΑΤΖΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΘΥΜΙΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ΚΑΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, Αξιωματικού ΔΣΕ, ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΔΣΕ στελέχους ΚΚΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω συναγωνιστών καθώς και στη μνήμη των: ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, πρόσφερα, συνολικά, 1.500 ευρώ για το μνημείο της Φλώρινας.

Λύσανδρος Ταμουρίδης, Λοχαγός του ΔΣΕ

***

Στη μνήμη των μαχητών και μαχητριών της 14ης Ταξιαρχίας που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας, στις 12 Φλεβάρη 1949, για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του μνημείου για όλους τους νεκρούς μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 500 ευρώ. Στις αρχές Δεκέμβρη, εγώ και η γυναίκα μου, είχαμε προσφέρει άλλα 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Τσιρώνης Παναγιώτης, Μαχητής της 14ης Ταξιαρχίας

Ν. Ιωνία Μαγνησίας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΙΝΑΡΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, οι σύντροφοι και αντιστασιακοί Βακαλόπουλος Ερρίκος και Κώστας Γαβρίλης, προσφέρουν στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς από εύπορους γονείς. Οντας έφηβος, το 1924 - 1925 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του πυρήνα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κεφαλλονιάς. Στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου πιάστηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε. Στην κατοχή, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στις γραμμές του ΕΑΜ. Το 1948 εξορίστηκε στην Ικαρία, το 1949 μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο. Δεν τον ξέχασε και η δικτατορία των Συνταγματαρχών. Πέθανε το 1995, ανήμερα του Ευαγγελισμού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΑΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΑΛΑΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη των δύο συγγενών μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ - ΜΑΡΙΑΤΟΥ και ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, που «έφυγαν» από τη ζωή, προσφέρω 150 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

Η σύζυγος Βασιλική Αλεξανδράτου, τα παιδιά του, Παναγής και Σόνια, τα εγγόνια.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και τέως αντιδημάρχου Ιωλκού, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που έφυγε - στις 31-1-2009 - από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ιωλκού, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ, που τόσο αγωνίστηκε και τίμησε.

Η σύζυγος Βάσω, τα παιδιά του Μαρία - Θεόφιλος.

***

ΦΩΤ.

Για την αιώνια μνήμη του άξιου συντρόφου μας και εκλεκτού ανθρώπου, οικογενειάρχη και φίλου, ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Λευτέρης και Ρούλα Κουτούφαρη

***

Στη μνήμη του αδελφού μας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΪΧΑΝΕΤΖΙΔΗ, από τα Μέταλλα Σερρών, που σκοτώθηκε στο Μποζ-Νταγ (Μενοίκιο όρος) το 1947, οι αδελφές του Σπέντζου Ευθυμία και Τσομπλεκτσή Χρυσάνθη προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 400 ευρώ στην ΝΕ Σερρών και 100 ευρώ για το μνημείο της Φλώρινας.

***

ΦΩΤ.

Στις 6 Φλεβάρη, «έφυγε» από τη ζωή η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ - ΜΑΚΡΑΚΗ. Γεννήθηκε το 1930 στην Ποντοκερασιά Κιλκίς. Τέλειωσε το Δημοτικό αλλά γρήγορα ήρθαν τα χρόνια του πολέμου. Με την ίδρυση της ΕΠΟΝ το 1943 γίνεται δραστήριο μέλος της. Το 1946 θαρραλέα με τους πρώτους αντάρτες παίρνει το δρόμο του βουνού. Το Μάρτη του 1947, μαχήτρια στο 2ο Τάγμα του Νικιτίδη - Κόλια (αεροπόρου) παίρνει μέρος σε πολλές μάχες στην περιοχή της Κρούσιας. Με την αντικατάσταση του τάγματος από τα φυλάκια πάνω από το χωριό Καβαλάρη και το χτύπημα στα Ανω Πορόια, το τάγμα συγκεντρώνεται ψηλά στο «πουλακάκη» και παίρνει το δρόμο για το Γράμμο. Ατρόμητη διακρίνεται στις μάχες, φοίτησε στη Δ' σειρά της Σ.Α.Γ.Α. Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Στη μάχη Δενδροχωρίου - Βίτσι τραυματίζεται βαριά με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι πάνω από το γόνατο. Πήγε για θεραπεία στην Αλβανία και από εκεί πέρασε στη ΛΔ της Πολωνίας. Παντρεύτηκε το σ. Μακράκη και απέκτησαν τρία παιδιά. Μετά πέρασαν στη ΛΔ Βουλγαρίας. Επαναπατρίστηκε το 1976 και εγκαταστάθηκε στο χωριό της. Αν και δύσκολη η πορεία της ζωής της δεν το έβαλε κάτω. Διετέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ Ποντοκερασιάς - Παρόχθιου ως το τέλος της ζωής της.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Προς τιμήν της ηρωίδας μάνας, τα παιδιά της: Νίκος, Σπύρος και Γρηγόρης και τα τέσσερα εγγόνια της προσφέρουν 150 ευρώ στην ΚΟΒ Τερπύλου Κιλκίς για το μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στις 17 Μάρτη κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο της συζύγου μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γουμένισσας.

Ο σύζυγός της Νίκος

***

ΦΩΤ.

Στις 17 του Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του Κόμματος, σ. ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΥΣΙΑ από την Εδεσσα. Ο σ. Γιάννης αγωνίστηκε για τη λευτεριά της πατρίδας από τους Γερμανούς κατακτητές, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική χούντα για Δημοκρατία και Σοσιαλισμό. Για τους αγώνες του και τις ιδέες του διώχτηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε αλλά δε λύγισε.

Στη μνήμη του προσφέραμε στο ΚΚΕ, για την οικονομική του εξόρμηση, 150 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εδεσσας, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγός του: Ολγα Νούσια, τα παιδιά του: Τρύφων - Αναστασία, τα εγγόνια του: Γιάννης - Νίκος.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΥΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό καθεστώς, στις 4 Αυγούστου του 1949, στη Βέροια, τα παιδιά του: Γώγος και Αθηνά, προσφέρουν για ενίσχυση του Κόμματος και για την ανέγερση του μνημείου της Φλώρινας 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Σκύδρας Ν. Πέλλας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
***

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΑΛΑ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Λαγκαδά της ΚΟΘ.

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ, προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Λαγκαδά της ΚΟΘ.

Η γυναίκα του Μαρίνα Παπαθανάση

***

Η Μάχη Παπουτσή, στη μνήμη του συζύγου της ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε, μέσω της ΚΟΒ Χαριλάου της ΚΟΘ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (φωτ.) και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και του αδερφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στέλεχος του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Βυζαντίου, 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, για να πάμε πιο μπροστά τους αγώνες.

Ο γιος και αδερφός Στάθης Τριανταφυλλίδης

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου συντρόφων, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΓΑΚΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΑΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑΣ, ΣΕΡΑΣΗ ΕΛΕΝΗΣ και ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου της ΚΟΘ.

Η συντρόφισσα

Σωτηρίου Μάχη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΤΑΓΚΙΝΗ ΜΙΧΑΛΗ, τα παιδιά του Λευτέρης και Κούλα, καθώς και τα εγγόνια του: Μιχάλης και Βασίλης, πρόσφεραν στην ΚΟΒ Μηχανιώνας 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΛΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΛΑ
***

Στη μνήμη του πατέρα του ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ (καπετάν Παντελή), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, της μητέρας του ΦΩΤΟΥΛΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ και του φίλου του ΟΔΥΣΣΕΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ο Νίκος Μπούρμπος, δικηγόρος, προσφέρει για το Αρχείο του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΟΝΔΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγός του Χρυσή και η κόρη του Αναστασία, προσφέρουν στην εφημερίδα του, το «Ριζοσπάστη», το ποσό των 50 ευρώ, και 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βελδεμίρη Συκεών Θεσσαλονίκης.

***

Στη μνήμη των: ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΠΟΥΛΙΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΣΑΡΔΕΛΗ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΘΕΟΔ. ΣΤΥΛΙΑΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ κι όλων των αγωνιστών του Αλίμου, που μας άφησαν. Επίσης στη μνήμη των: ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ, προσφερω στο ΚΚΕ 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Ξ.Α.Λ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΛΙΛΙΚΑΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ, που αγωνίστηκαν στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και, για αντάλλαγμα, το επίσημο κράτος τον καταδίωκε μέχρι το θάνατό τους, προσφέρουν στην ΚΟ Πολίχνης του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η κόρη τους Παναγιωτοπούλου Αννα και ο γαμπρός τους Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αδερφής μας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ των Εξαρχείων.

Σταύρος - Αναστασία

* Στη μνήμη της ανιψιάς και ξαδέρφης μας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, 150 ευρώ.

Διονύσης - Κική Λογαρά, Πέτρος Λογαράς, Αργυρώ Λογαρά - Τάσος Αντύπας

ΤΣΕΛΙΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΕΛΙΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
* Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΑΡΑ, αντί για λουλούδια στον τάφο της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Ελευθερία - Ειρήνη - Αννα Μανούσου

***

ΦΩΤ.

Στις 16 Νοέμβρη 2009 έφυγε από τη ζωή ένας θαυμάσιος αγωνιστής. Ο αγαπητός μου φίλος και σύντροφος ΜΙΜΗΣ (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ. Γεννήθηκε στη Γλαύκη Λάρισας το 1932. Οι γονείς του Γρηγόρης και Ελισάβετ ήταν αγρότες. Τελείωσε το δημοτικό και πήγε στο γυμνάσιο στη Λάρισα. Εκεί ήρθε σε επαφή με την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος και έγινε και μέλος του Κόμματος. Μετά τον εμφύλιο με εντολή του κόμματος πέρασε στην ΕΔΑ. Για τη δράση του συνελήφθηκε πολλές φορές και φυλακίστηκε για πρώτη φορά στις φυλακές Τρικάλων. Ούτε για μια στιγμή της ζωής του δεν σταμάτησε να συμμετέχει οργανωμένα. Δούλευε στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Ηταν αγρότης. Παντρεύτηκε το 1959 την Ευγενεία με την οποία απέκτησαν δυο κόρες, τη Βέτη και την Κλειώ. Το 1967 συνελήφθηκε από τη χούντα και αφέθηκε ελεύθερος το 1970 με τη μαζική αποφυλάκιση. Στην παρανομία είχε μόνιμη επαφή με το κόμμα και συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη, αντί για στεφάνι στον τάφο του στο χωριό του, προσφορά για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ριζοσπάστη, 50 ευρώ.

ΝΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γ. Μωραΐτης


ΝΤΑΓΚΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΝΤΑΓΚΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Τσουνάκης
Νίκος Τσουνάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΑΡΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΑΡΑ

ΜΙΜΗΣ (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ
ΜΙΜΗΣ (ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ) ΣΒΕΡΚΟΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΛΙΛΙΚΑ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
ΛΙΛΙΚΑ ΜΩΡΑΪΤΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ - ΜΑΚΡΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ - ΜΑΚΡΑΚΗ

ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ