Κυριακή 7 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στη Γαλλία στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, αγγίζοντας το 10%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο σε μια 10ετία. Το ποσοστό της ανεργίας παραμένει αυξητικό για 7 συνολικά τρίμηνα, από τότε που η οικονομία της Γαλλίας άρχισε να εισέρχεται σε ύφεση το 2008. Αυτή τη φορά όμως, η άνοδος ήταν μεγαλύτερη, καθώς το τρίτο τρίμηνο το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 9,5%.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Πτώση κατά 3% παρουσίασαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες το Γενάρη σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τον βιομηχανικό φορέα VDMA, η εγχώρια ζήτηση υποχώρησε 17%, αλλά οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 6%. Το Δεκέμβρη, η εγχώρια ζήτηση είχε σημειώσει άνοδο 8%. Για το σύνολο του 2009, οι βιομηχανικές παραγγελίες καταγράφουν σημαντική υποχώρηση κατά 38%, σε σχέση με το 2008.

NISSAN - ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε πως ανακαλεί 539.864 αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβλημάτων στα φρένα και στο μετρητή καυσίμων. Το πρώτο πρόβλημα, ελαττωματικός άξονας φρένων, παρουσιάζεται σε 204.785 μοντέλα Titan, Armada, Quest και Infiniti QX56. Το δεύτερο πρόβλημα, μετρητής καυσίμων που δεν είναι σωστά ρυθμισμένος, αφορά 472.118 αυτοκίνητα Titan, Armada, Infiniti QX56, Frontier, Pathfinder και Xterra, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζουν και το πρώτο πρόβλημα, διευκρινίζει η Nissan. «Κανένα ατύχημα ή τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί εξαιτίας αυτών των προβλημάτων», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ