Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάλεσμα αγώνα στους ηθοποιούς

Οι ηθοποιοί στην απεργία της 24 Φλεβάρη
Οι ηθοποιοί στην απεργία της 24 Φλεβάρη
Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία «μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, που υπερασπίζονται δυναμικά και δεν ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια απευθύνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Μεταξύ άλλων σημειώνει, απευθυνόμενο στους ηθοποιούς, πως «γνωρίζει ότι η συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν γίνει από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ακόμη περισσότερες δυσκολίες στην επιβίωσή μας. Είναι όμως ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν καθοριστική σημασία για τις επόμενες 10ετίες σε όλους τους χώρους δουλειάς και ειδικότερα στο θέατρο, το οποίο εξαρτάται άμεσα και από την οικονομική κατάσταση του αποδέκτη της Τέχνης μας, δηλαδή του κοινού. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να σας καλέσουμε να αντιδράσετε δυναμικά και μαζικά. Οι απεργίες είναι ο μόνος τρόπος, που έχουμε ακόμη, για να δείξουμε την αντίθεσή μας».

Προσθέτει, ότι «η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών είναι ήδη πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι συνάδελφοι στα Κρατικά και Δημοτικά Θέατρα θα έχουν μείωση των αποδοχών τους κατά 15%. Σύμφωνα με ανακοινώσεις Υπουργών συζητιέται η εφαρμογή των νέων μέτρων άμεσα και στον Ιδιωτικό Τομέα. Η αύξηση του ΦΠΑ και η αντίστοιχη αύξηση στα είδη λαϊκής κατανάλωσης επιβαρύνουν το οικογενειακό εισόδημα με σημαντικές επιπτώσεις στη διαβίωσή μας. Αυτές τις μέρες ανακοινώνονται και οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού που θα κάνουν αδύνατη τη συνταξιοδότηση των νέων συναδέλφων».

Διεκδικεί: «Αμεση ανάκληση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Να παραμείνουν τα 50 ένσημα ως ελάχιστο όριο για δικαίωμα του κλάδου μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να μην βγουν οι ηθοποιοί από το καθεστώς των βαρέων - ανθυγιεινών ενσήμων (αυξημένο ασφάλιστρο). Πλήρη και σταθερή ασφάλιση. Να μην εξισωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με αυτά των ανδρών. Να παραμείνει το όριο πλήρους σύνταξης για τις γυναίκες στα 55 χρόνια και στα 60 χρόνια για τους άντρες. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού στο 2% για τον Πολιτισμό. Κατώτερος μισθός 1.500 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.200 ευρώ, επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Δημόσια δωρεάν ανώτατη Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ