Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Σε προσυγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Βάθης, καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Τη συμμετοχή των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικού προσωπικού στην αυριανή 24ωρη απεργία αποφάσισε χτες η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Ενώσεις Εφημεριδοπωλών Αθηνών και Πειραιά, ΕΠΠΗΤ). Ετσι, αύριο, καμία ενημερωτική εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε θα μεταδοθεί από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και καμία εφημερίδα δε θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 10 π.μ., από όπου κι οι εργαζόμενοι του κλάδου συγκροτημένα θα κατευθυνθούν στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας, στις 11 π.μ.

Χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία, χωρίς όμως να συζητήσει καν για το πλαίσιο συμμετοχής στην κινητοποίηση. Η πλειοψηφία αρκέστηκε στη διατύπωση κάποιων γενικών αιτημάτων, αποφεύγοντας έτσι για άλλη μια φορά να πάρει καθαρή θέση.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» πρότεινε το εξής: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξήγγειλε τα μέτρα που ακρωτηριάζουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό δικαίωμα. Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, είναι η ώρα της αντεπίθεσης και της ρήξης με την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της, με τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Να μη χαθεί ούτε λεπτό. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Συναγερμός - ξεσηκωμός. Οι ώρες που περνάμε, για τους εργαζόμενους και το λαό, είναι κρίσιμες ώρες, είναι ώρες προσκλητηρίου και γενικής κινητοποίησης. Τούτες οι ώρες, η αντίσταση και η απειθαρχία είναι πράξεις σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα. Κάτω οι νέοι φόροι, καμία μείωση μισθών, κανένα κόψιμο σε 13ο, 14ο μισθό. Πραγματικές αυξήσεις τώρα, σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα στήριξης - προστασίας των ανέργων. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθούν τα προνόμιά του. Καμία εμπιστοσύνη σε όλα λένε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Το πραγματικό δίλημμα είναι: `Η θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χαράκωμα αγώνα».

Σε αντιπαράθεση με τα παραπάνω μπήκε η πρόταση της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων» (ψηφίστηκε και από τις παρατάξεις «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», «Δημοσιογραφική Ενότητα» και «Αριστερή Οχθη»): «Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα. Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις. Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ. Οχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα».

«Ο καθένας με το δικό του πλαίσιο», ήταν η ...θέση της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ