Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Στον Πινιέρα η σκυτάλη

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Ο νέος Πρόεδρος της Χιλής πολυεκατομμυριούχος των ΜΜΕ, Σεμπαστιάν Πινιέρα, λίγο μετά την ορκωμοσία του την Πέμπτη, η οποία παραλίγο να διακοπεί εξαιτίας ενός μετασεισμού 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διαβεβαίωσε τον χιλιάνικο λαό να «κοιμάται ήσυχος καθώς η κυβερνητική ομάδα ήδη εργάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα».

Η καλύτερη μέρα, όσον αφορά τη Χιλή που κατά τον Πινιέρα θέλει να τη «μεταμορφώσει στην καλύτερη χώρα του κόσμου», προφανώς δεν αφορά στην πραγματικότητα τον χιλιάνικο λαό. Αρκεί κανείς να σημειώσει τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης για την προώθηση νομοσχεδίου με την μορφή του επείγοντος όπου προβλέπει μέτρα διευκόλυνσης των επιδοτήσεων και των φοροαπαλλαγών λόγω δωρεών, προφανώς για το κεφάλαιο, που θα λάβει τις επιδοτήσεις, αλλά και θα επωφεληθεί από τις φοροαπαλλαγές για το «φιλανθρωπικό τους έργο»...

Οσο για το λαό της Χιλής, το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 76 δολαρίων για κάθε πληγέντα που τους υπολογίζει κατά το πρακτορείο ΑΡ σε 4,2 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ