Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Οι δρόμοι και τα μυστικά τους

Από τη ΝΕΤ στις 12.01 θα παρουσιαστεί η 1η εκπομπή της νέας σειράς «Τα μυστικά της Κίνας». Μια χώρα αχανής, της οποίας πολλές επαρχίες εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα και σήμερα άγνωστες και απομονωμένες από το πολιτιστικό γίγνεσθαι. Περιοχές με ήθη, έθιμα και δοξασίες τόσο παλιές, ώστε να έχεις την εντύπωση ότι ο χρόνος σ' αυτήν τη γωνία της Γης σταμάτησε πριν αιώνες. Μέσα από τη σειρά των έξι ωριαίων επεισοδίων, προβάλλεται ένας διαφορετικός κόσμος, θεών, τεράτων, πνευμάτων και ανθρώπων, που μόλις τώρα έρχεται σε επαφή με τη σύγχρονη εποχή. Και ακολουθεί τα μονοπάτια των νομάδων σε περιοχές δύσβατες για να μας αποκαλύψει τη μαγεία της εξωτικής αυτής χώρας.

Και πάλι από τη ΝΕΤ στις 18.05 «Οι δρόμοι του θρύλου» Το σημερινό επεισόδιο της σειράς έχει τίτλο «Περιπλάνηση στο Παρελθόν - Σαντορίνη». Ενας μαυροκόκκινος βράχος καταμεσής στο Αιγαίο είναι ό,τι απέμεινε από τη γη που χάθηκε στην άβυσσο, έπειτα από μια τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου στα μέσα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. και κρύβει στα σπλάχνα του ανεκτίμητα έργα τέχνης, δείγματα ενός πανάρχαιου πολιτισμού. Δείγματα που ανασύρονται κομμάτι κομμάτι μέσα από τη στάχτη.

Τέλος, από τη ΝΕΤ στη 01.00 «Πόλεμος και πολιτισμός» με τον ιστορικό Τζον Κίνγκαν να ταξιδεύει από την Ιαπωνία μέχρι το Μεξικό, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Αγγλία και να μας αναλύει τις μεγάλες μάχες που σφράγισαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Διότι δεν υπήρξε αιώνας, δυστυχώς, χωρίς να ποτιστεί με αίμα, χωρίς να γίνουν ένοπλες συρράξεις, χωρίς στρατηλάτες. Κάθε αιώνας ανέδειξε και τον δικό του: Αννίβας, Μέγας Αλέξανδρος, Αττίλας, Τζέκιν Χαν, Φρειδερίκος ο Μέγας, Ναπολέων και άλλοι.. Μια εντυπωσιακή σειρά, που αξίζει να την παρακολουθήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ